Елон Мъск казва, че Dogecoin е по-добър от Bitcoin при обработката на много транзакции

Dogecoin започна като шега, но сега е любимата блокчейн на Елон. И наскоро той обясни две от причините за това.
Dogecoin е създаден, за да бъде крайният крипто мем, но най-богатият човек в света го приема много сериозно.

Най-богатият човек в света и главен изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск е известен поддръжник на Dogecoin, но в неотдавнашно интервю за подкаста Full Send заяви, че блокчейнът Dogecoin има много по-голям транзакционен капацитет от Bitcoin.

Той също така изтъкна, че в момента DOGE може да се използва не само за закупуване на стоки в Tesla и SpaceX, но и като разплащателно средство в други големи компании като The Boring Company, която предлага транспортни услуги с метро в Лас Вегас.

Dogecoin 1- Bitcoin 0

Мъск обясни, че трансакциите с Dogecoin се извършват за 60 секунди, докато при трансакциите с биткойн отнемат около 10 минути. За Мъск това е достатъчно, за да може мемори монетата да се счита за по-добра платежна система. Фактът, че тя разполага с лекомислена общност, също изглежда помага:
„Честно казано, подкрепям най-вече Doge, защото смятам, че Doge има мемовете и кучетата и изглежда, че има чувство за хумор и не се взима твърде насериозно. Мисля, че всъщност е странно, въпреки че Doge е създадено само за да бъде като тази нелепа валута за шеги, но действителната обща пропускателна способност на Doge е много по-висока от тази на биткойн.“

Той също така подчерта, че инфлационният фактор на Dogecoin, който позволява създаването на 5 милиарда монети годишно, може да е по-добър в дългосрочен план, за да се утвърди използването му като транзакционна валута, далеч от Bitcoin и максималното му предлагане от 21 милиона BTC.

„Фактът, че всяка година се създават пет милиарда долара, всъщност е добър за използването им като транзакционна валута.“

Един от недостатъците на дефлацията е, че тя насърчава натрупването на пари, тъй като възприеманата реална стойност на валутата се увеличава с течение на времето. Този проблем може да засегне икономиката на биткойн в бъдеще, като се има предвид, че според проучвания, проведени през 2013 г. от Университета в Сан Диего и Университета „Джордж Мейсън“, над 60% от всички добити биткойни не са се движили от 2018 г. насам.

Мъск и крипто измамите

Друг проблем, който милиардерът обсъди, е нарастващият брой измами около криптовалутите. Той предупреди, че акаунтът му в Twitter е „мишена на много измамници“ поради голямото му взаимодействие с последователите му.
Влиянието на Илон Мъск върху криптообщността е повече от доказано – всъщност научно доказано. Проучване на д-р Ленарт Анте за Blockchain Research Lab разкрива, че „ефектът на Мъск“ е реален. Всеки път, когато Елон Мъск туитва за Dogecoin, той има тенденция да помпа цените на тази криптовалута почти веднага.
Всъщност съобщенията за закупуването на биткойн от Tesla и спирането на приемането му като платежно средство поставиха началото на последните силни бичи и мечи тенденции за биткойн.

Той също така уточни, че няма нищо общо с други мемори монети като „Елон“ и други криптовалути на тема Елон, вариращи от Dogelon Mars до по-креативни имена.

Ето защо, въпреки че Мъск подкрепя две мемо криптовалути (Shiba Inu и Dogecoin), той не се интересува от никоя друга криптовалута – независимо дали е вдъхновена от него или от друга сладка порода кучета.

Източник: https://cryptopotato.com/dogecoin-is-better-than-bitcoin-at-handling-lots-of-transactions-elon-musk-says/

Leave a Reply