Експерт: Биткойн е алтернатива, американския долар е балон

Дългогодишният опонент на Федералния резерв, който отрича икономическата политика на САЩ, се изказа в полза на Биткойн, казвайки, че американския долар е балон.

Рон Пол, който веднъж безуспешно се кандидатира за президентския стол от Конгреса, остава дългогодишен критик на Федералния резерв и количественото облекчение (QE), който според правителството е решение на всички глобални проблеми.

Четете още: Биткойн спечели търговската война между САЩ и Китай

В неотдавнашно интервю с Bitcoin Magazine, д-р Пол казва, че биткоинът може да бъде добра замяна на щатския долар, който правителството е превърнало в балон.

Щатският долар ще се срине

Вярванията на Рон Пол и на Либертарианската партия, в която той е бил член, отчасти осигуряват основата за появата на децентрализирани цифрови монети, като Биткойн. Либертарианците се борят за свобода във всички аспекти на живота и са скептични по отношение на пълното доверие в държавните органи.

Запознайте се с Койнбейз тук

Д-р Пол, както обикновено се обръщат към него, отдавна е критик на системата на правителствения резерв. Той смята, че централната банка на САЩ подтиква страната към огромни икономически неудачи. Според него от тук ще започнат и социалните проблеми.

В неотдавнашно интервю д-р Пол заявява, че доларът е балон и че очаква глобалната икономика да се изправи пред нова финансова рецесия. В сравнение с нея кризата от 2008 г. ще изглежда като разходка в парка. Той също така говори за това в книгата си „Краят на правителството”.

В интервюто той сравнява USD с бомба със закъснител, която ще се самоунищожи.

Биткойн е алтернатива на USD, американският долар е балон

Рон Пол ясно разглежда Биткойн като чудесна алтернатива на доларите и другите валути, подкрепени от правителствата. На въпроса за променливостта на Биткойн, той каза:

Сега имаме цифровите валути и мисля, че те ще следват същите икономически закони, но ще има субективен елемент. Не можеш да отречеш, че имаше някаква субективност, когато Биткойна достигна $ 20,000. Но означава ли това, че той е безполезен? Не, не мисля така – нещата го правят. Това е нещо ново, така че ще има възходи и падения.

Доларът, казва Пол, губи стойност с всеки нов QE, т.е. когато се печатат повече пари. Така USD е предназначен да бъде уязвим към инфлацията. Именно това навежда експерта на мисълта, че американския долар е балон.

Четете още: Биткойн може да се справи „наистина, наистина добре“ при финансова криза

Що се отнася до Биткойн, той казва, че след като е създадена в условията на кризата от 2008 г., тази валута избягва инфлацията, благодарение на всяко „разполовяване“, през което преминава.

Изглежда Пол много уважава идеята за биткойна. Той дори е приел дарения в BTC за президентската си кампания през 2015 г., за да финансират политическата му работа и тази на сина му Ранд Пол.

На неговата Туитър страница, Рон Пол е публикувал дори анкета, за да позволи на хората да гласуват за крипто или фиатни пари.

Източник

Запознайте се с Койнбейз тук

One Reply to “Експерт: Биткойн е алтернатива, американския долар е балон”

Leave a Reply