Екипът на Polygon съобщава, че приложенията в мрежата са нараснали с 400%

Докато криптопазарът остава в зимата си, някои други сектори в индустрията преживяват стабилен възход, като един от ярките примери за тези сектори са оперативните екипи в мрежата Polygon.

Към март тази година общият брой на месечно активните екипи е около 8000. Последните данни обаче показват, че към миналия месец месечните активни екипи на мрежата са около 11 800.

Междувременно DApps (децентрализирани приложения) в Polygon, платформата за мащабиране на Ethereum, също достигнаха нов връх. Въз основа на последните данни общият брой на децентрализираните приложения в блокчейна вече е 37 000. Тази цифра предвижда 400% увеличение от началото на тази година.

Екипът на блокчейн разкри това в публикация в блога си в сряда. Източниците заявиха, че информацията произхожда от Alchemy, партньорска компания за разработка на уеб3. Данните предоставят общия брой приложения, които блокчейнът е стартирал в майннет и тестнет.

Според информацията броят на активните екипи в блокчейна е достигнал 11 800. Тази цифра показва 47,5% увеличение през последните четири седмици, считано от края на юли.

Доклади за DApps на Polygon

В докладите на екипа на проекта се посочва прекъсване по отношение на децентрализираните приложения. Интегрираните екипи само по отношение на блокчейна на полигона бяха 74%. От друга страна, тези, внедрени върху блокчейн и Етериум, бяха 26%.

Освен това блокчейнът за доказване на залози е известен с това, че е домакин на децентрализирани приложения от няколко забележителни проекта.

Тези проекти включват Decentraland, платформата The Sandbox of the Metaverse и пазара на NFT OpenSea. Други включват Animoca Brands, предприятие за игри на NFT

В докладите се посочва, че блокчейнът изпълнява задачите си за хостинг чрез своята EVM (Ethereum Virtual Machine).

Освен това към децентрализираните приложения, използвани в блокчейна на Polygon, са прикрепени над 142 милиона адреса. Това е още информация, извлечена от публикацията в блога.

Според публикацията тези уникални потребителски адреси съдържат активи на стойност до 5 милиарда долара, защитени в мрежата. Освен това в блокчейна вече са извършени около 1,6 млрд. трансакции.

Райън Уайът, главен изпълнителен директор на Polygon, изрази вълнението си от този растеж. Той разкри това в публикация в Twitter, като отбеляза, че екипът преживява добра година в компанията.

Екипът на Polygon обяви основната причина за растежа на децентрализираните приложения по-рано тази година. Те признаха, че партньорството им с платформата за разработване на уеб3, Alchemy, е улеснило растежа на DApps.

Те добавиха, че партньорството е улеснило разработчиците на Polygon да създават децентрализирани приложения.

Източник: https://www.newsbtc.com/matic/polygon-team-reports-apps-on-the-network-surge-by-400/

Leave a Reply