Европейската централна банка обмисля да отпечата още 750 милиарда долара

Появяват се много слухове преди срещата на 10 декември, на която в ЕЦБ обмислят да удължат своите покупки на облигации с 12 месеца.

Това ще доведе програмата до средата на 2022 г., добавяйки още 750 милиарда долара към общо 2-та трилиона долара, които ще бъдат отпечатани през следващата година и половина.

Членът на изпълнителния съвет Изабел Шнабел каза, че закупуването на дълг до средата на 2022 г. е един от вариантите, който ще бъде разгледан, докато управителят на латвийската централна банка Мартинс Казакс заяви, че ще подкрепи подобно решение.

Биткойн на Уолстрийт: S&P Dow Jones пуска крипто индекси през 2021 година

Очевидно някои длъжностни лица, които са щастливи да го удължат с шест месеца, са готови да подкрепят 12-месечно удължаване, побеждавайки пазарните очаквания като повечето, където ценообразуването е удължено до декември 2021 г. с отпечатани още 500 милиарда долара.

Изглежда, че членовете на управителния съвет мислят, че следващата година може да е твърде скоро за прекъсване на програмата, така че са готови да я удължат, за да се избегне икономическа несигурност.

Това идва на фона на инфлацията в еврозоната, която е на минус 0,3%, а Европа е изправена пред потенциален дефлационен капан.

Валутата се е повишила значително спрямо долара, въпреки че ЕЦБ има по-голям баланс от банките на Федералния резерв.

Времето за масово приемане на крипто плащанията е сега според изпълнителния директор на PayPal

Отрицателните лихвени проценти сега навлизат в банкирането на дребно. Това е нещо, което може да стимулира балони в жилищата и особено в американските акции.

Тези данни не влизат в инфлационните мерки, създавайки потенциално фалшива картина за това колко добре фиатните пари удържат покупателната си способност.

Поради това мнозина се опитват да се хеджират с Биткойн поради неговия краен лимит, който може да се възползва от трилионните принтирания в Европа и САЩ.

Източник

Leave a Reply