Доларът е използван за изпиране на пари 800 пъти повече от Биткойн

Криптогалактиката е изправена пред много съпротива предимно от правителствата на света по няколко причини. Една от основните от тях е, че криптовалутите могат да бъдат използвани за пране на пари и законодателите са наложили пълна забрана множество пъти. Някои данни обаче разкриват информация, която противоречи на тези твърдения.

Запознайте се с Койнбейз тук

Изследване, проведено от изследователската фирма Messari, разкрива, че повече американски долари са били използвани за изпиране на пари повече от Биткойн. Данните показват, че американският долар е бил използван в прането на пари 800 пъти повече от Биткойн. „За всеки долар в BTC, изразходван за тъмната мрежа, се изпират най-малко 800 американски долара“, твърди той.

Research Shows the U.S Dollar has been used to Launder Money 800x more than Bitcoin
Data from Messari, Coinmetrics

Това е доста обезпокоително разкритие, тъй като наскоро Биткойн беше атакуван от няколко правителствени служители. Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви по-рано този месец, че Биткойн няма стойност и нерегулираната криптовалута може да се използва за незаконни цели като търговия с наркотици и други (включително пране на пари).

Четете още: Джон МакАфий защитава Биткойн от Доналд Тръмп

Министърът на финансите на Съединените щати Стивън Мнучин изрази загриженост относно криптовалутите само няколко дни след поста на Тръмп относно Биткойн. Отново, той беше загрижен за това, че криптовалутата може да се използва за извършване на darknet въпреки факта, че американският долар се използва за извършване на същите незаконни действия повече от Биткойн.

Тези данни могат да обезсилят твърденията, че Биткойн се използва главно за престъпни дейности. Всъщност, транзакциите, използващи Биткойн, са по-проследими от всякакви фиатни пари. Те могат да бъдат проследени по-лесно от транзакциите на долари в САЩ. И следователно доларът е уязвим повече от Биткойн.

Крипто общността разглежда такива критики като публичност на биткойните и крипто индустрията като цяло. Според тях това означава, че индустрията е достатъчно важна за правителството на САЩ, за да даде мнение по въпроса. С натиска за регулиране на индустрията, може да е само въпрос на време тя да бъде подложена на пълно регулиране.

Някои хора обаче са на мнение, че правителството може просто да се страхува от това, което биткоинът може да направи с американския долар, а не да е загрижен за прането на пари, тъй като регулирането не е успяло да се справи със ситуацията.

Източник

Запознайте се с Койнбейз тук

Leave a Reply