Доларът е загубил 99% от стойността си спрямо Биткойн

Биткойн постави нов рекорд за всички времена през 2020 г. и потенциално може да е близо до пробив над 20 000 долара за първи път в историята си. По пътя, от създаването на първата по рода си криптовалута, щатският долар е загубил повече от 99% от стойността си спрямо BTC.

Това е сценарий, който е трудно да си представим, но както сигнализира Едуард Сноудън, е верен и подкрепен от данни. Ето един поглед как този невероятен подвиг се случи за по-малко от десетилетие.

Едуард Сноудън насочва вниманието към крипто валутата

Едуард Сноудън е пионер в движението за неприкосновеност на личния живот, спечелвайки значителна известност след изтичането на класифицирани документи на НСА, които поставят в центъра на вниманието масовото наблюдение, което тече под носа на всички.

С избухването на интернет нараства и богатството от лична информация, която се предоставя.

Извънредно: Министрите на финансите на G7 подкрепят регулирането на криптовалутите

Криптографията, компютърната технология, която е централна за биткойните, е решение за запазване на частната информация извън любопитните погледи и ръце на правителствата и престъпниците.

Сатоши Накамото и други ранни поддръжници на Биткойн бяха „cypherpunks“, фокусирани върху създаването на слой поверителност в интернет, имейлите и дори парите. Покойният Хал Фини, който е подозиран като създател на Биткойн, е разработчик на PGP – технология, наречена „Pretty Good Privacy“, която все още се използва за криптиране на имейли дори и днес.

Тези ранни защитници на дигиталната неприкосновеност на личния живот, като Сноудън, и техните убеждения са това, което постави пътя към създаването на Биткойн, който да поеме долара и контрола, който САЩ имат заради него.

Пътят от 2013 г., когато Сноудън стана поляризиращата фигура, каквато е днес, доведе до спад на американския долар с 99,93% спрямо биткойните.

Американският долар е намалял с 99,93% спрямо Биткойн от 2013 г. насам

Не. Това не е някой „смотан-койн“, роден от някое ICO, а е щатският долар, зелената валута и глобалната резервна валута, която биткойнът изяде жив.

Тъй като доларът е толкова доминиращ в световен мащаб, той е валутата, към която се определят всички други обменни курсове на активи. Това е и най-често срещаната двойка за търговия с крипто активи, валута, акции и други. Всъщност това е настоящата мярка за всички пари.

bitcoin dollar snowden 99 usd btc

Когато обърнете диаграмата BTCUSD наобратно, вие на практика имате диаграма USDBTC, която показва колко далеч доларът е спаднал спрямо първата по рода си криптовалута от 2013 г. насам.

Точно както казва Сноудън, за по-малко от десет години има спад от 99,93%. И тъй като биткойнът е готов да преодолее границата от 20 000 долара, десетилетието на смъртта на долара може да завърши с криминален момент, подхранван от криптовалута и смяна по отношение на единицата за сравнение и глобална резервна валута.

Източник

Leave a Reply