Докладвате всичките си крипто транзакции или влизате в затвор за 5 години в Южна Корея

Строгите правила за отчитане на крипто бизнеса в Южна Корея ще влязат в сила, като на съществуващите фирми им е даден срок от шест месеца, за да се съобразят или да получат строги санкции.

Регулациите в Южна Корея относно криптовалутите ще станат още по-строги с новите закони за финансово отчитане за крипто бизнеса в страната.

Според Korea JoongAng Daily, Комисията за финансови услуги на Южна Корея (КФУ) е изменила правилата си за финансово отчитане, за да включи сектора на криптовалутите.

Това изменение задължава всички криптобизнеси – борси, мениджъри на активи, доставчици на портфейли и попечителски платформи – да подават записи за своите транзакции в звеното за финансово разузнаване (ЗФР).

ЗФР е подразделение на КФУ, отговорно за надзора срещу изпирането на пари във финансовата екосистема на Южна Корея.

Регламентът за крипто отчитане на Южна Корея ще влезе в сила на 25 март. Съществуващите доставчици на услуги за виртуални активи в страната ще имат шест месеца, за да се съобразят с новата регулаторна парадигма.

Като част от протоколите за съответствие, доставчиците на крипто услуги в Южна Корея трябва да приемат надеждни протоколи за идентификация на клиентите. Също така, всяка подозрителна транзакция трябва да бъде сигнализирана и докладвана на ЗФР за по-нататъшни разследвания за пране на пари.

Доставчиците на услуги за виртуални активи в страната, които не спазват разпоредбите на регламента за крипто отчитане преди 24 септември, могат да получат до 50 милиона вона (44 000 долара) глоба или петгодишни затворнически присъди на своите мениджъри.

Бинанс наема Макс Баукус, дългогодишен член на Сената на САЩ, като регулаторен съветник

От 25 март новите доставчици на крипто услуги, които искат да установят присъствие в страната, ще трябва да се регистрират в КФУ.

Регламентът за входящо крипто отчитане е само последният от поредица закони и насоки, свързани с полицейската работа с криптовалути в Южна Корея.

Както по-рано съобщава Cointelegraph, Националната данъчна служба (НДС) разкри в понеделник, че е идентифицирала над 2400 лица, които крият активите си в криптовалути, за да укриват данъци.

Крипто борсите вече споделят клиентски данни с НДС, тъй като данъчният орган се стреми да идентифицира повече укриващи данъци, които крият активите си в цифрови валути.

Междувременно правилото за крипто данък в страната ще влезе в сила през януари 2022 г. Законът ще наложи данък върху капиталовата печалба и върху печалбата от търговия с криптовалута над 2300 долара.

Източник

Leave a Reply