Доджкойн (DOGE) скочи над 100%, докато биткойн бикът отнесе BTC до $ 33 000

Биткойнът отново избухна през последните 24 часа, като отново се движи по-бързо след преминаване на ценовото съпротивление от $ 30 000. Към момента на публикуване на тази статия BTC се търгува на нива около $ 34 000. Цената беше леко спаднала и се търгуваше около $ 30 000 в резултат на бърза продажба.

Повечето погледи са насочени към Биткойн, въпреки че някои поглеждат и към Доджкойн.

Криптовалутата, известна най-вече с привличането на вниманието на Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Тесла, е нараснала с над 100 процента през последните 24 часа.

Това го прави най-добре представящият се крипто актив от топ 100 на цифровите активи по пазарна капитализация. Сега DOGE има пазарна капитализация от 1,5 милиарда долара, което го прави 24-та по големина криптовалута.

Графика на ценовите действия на DOGE през последните три дни от TradingView.com

Това изглежда е най-бързото рали на DOGE, изпреварващо скоростта на предишните ралита на бичия пазар.

Опит за обяснение на 100%-овото рали на Доджкойн

Въпреки че DOGE е нараснал със 100 процента само през последния ден, той е спечелил над 200 процента през последните две седмици.

Този рали изглежда циклично.

Във всеки един от биковите пазари на Биткойн, DOGE претърпя силни параболични ралита. Мнозина твърдят, че това е страничен продукт от продажбите на дребно, което криптовалутата е изградила поради използването на мемето “Doge”, който е почти безсмъртен в интернет културата.

Има и техническо основание за това рали.

Основателят на Тесла Илон Мъск се съгласява с крипто-базирана икономика на Марс

Преди експлозията, DOGE беше на решаваща техническа поддръжка срещу Биткойн, 15 сатоши. Това означаваше, че купуването на един Доджкойн струва 0.000000015 BTC.

Исторически това е било ниво на поддръжка за криптовалутата. Всъщност през последните пет години криптовалутата никога не е нарушавала това ниво.

Когато ралито започна, инвеститорите очакваха параболично движение нагоре, както е обичайно, когато Доджкойн пробива нивата на техническа съпротива.

Обществото забелязва това рали.

Хаштагът „#Dogecoin“ се появи за кратко в канадския и американския Туитър днес, събра десетки хиляди споменавания, когато инвеститорите на дребно споделиха своите мисли за криптовалутата онлайн.

Ютубърът „Keemstar“ също пише в Туитър за криптовалутата, следвайки туит, който той направи по-рано тази година за монетата.

Това рали идва малко след като Илон Мъск отново започна да пише за криптовалутата. Веднъж той заклейми монетата като своя „любима криптовалута“, като така се привърза към интернет културата.

Доджкойн, класиран в момента на 24 място по пазарна капитализация, е нараснал със 71,26% през последните 24 часа. DOGE има пазарна капитализация от $ 1,22 млрд. с 24-часов обем от $ 3,28 млрд.

Източник

Leave a Reply