ДеФи лети към нови върхове

Екосистемата на децентрализираното финансиране (ДеФи) надмина с много предишния си рекорд за всички времена.

Комбинираната пазарна капитализация на всички ДеФи токени сега е близо 34 милиарда щатски долара, като обработва около 13 милиарда долара в обем на търговия на ден.

Това е значително повече от върха от 18 млрд. долара през ДеФи лятото на 2020 г., както е показано на снимката по-долу.

Defi market reaches new highs, Jan 2021

Сега има многобройни токени с пазарна капитализация над 1 милиард долара, които достигат своите най-високи нива в историята.

За разлика от криптовалутите, тези символи са нещо като традиционните публично търгувани компании с приходи и печалби, както и еквивалент на дивиденти.

Uniswap например е обработил 2 милиона долара такси през последните 24 часа за техните 28 500 търговски двойки.

Top defi tokens, Jan 2021

Тези такси отиват за притежателя на токени, а някои отиват при доставчиците на ликвидност, което прави тези dapp системи ефективно децентрализирани автономни организации (DAO), управлявани от притежателите на символи.

Заключената стойност в ДеФи достига 18 млрд. долара заради Етериум и SushiSwap

По този начин Synthetix се повиши до 2,3 милиарда долара, като този базиран на кодове пазар на деривати има ДеФи индекс, където можете ефективно да купите разнообразие от тези токени, вместо да избирате поотделно.

Този индекс на ДеФи се е удвоил през последните дни, показвайки много бичи настроения в този бранш, където иновациите се ускоряват.

Всъщност ДеФи изграждат сложност, която се надяваме, че в крайна сметка ще постигне простота, управлявана от кода по напълно прозрачен начин.

Това прави всичко изключително ефективно и разходите за боравене с тези системе са далеч по-ниски, отколкото при традиционните финанси, което води до превъзходен продукт и по този начин растеж на ДеФи.

Предполага се, че част от този растеж ще си проправи път към ETH, ако вече не го прави, като голяма част от тази екосистема има ETH в основата си, дори когато токенизираните биткойни достигат 5,5 милиарда долара, като wBTC представлява 4 милиарда от него.

Източник

Leave a Reply