Движение към 50 хиляди долара е „на масата“, биковете защитиха ключово ниво на подкрепа

  • Биткойн напоследък забеляза някои смесени движения, като биковете се мъчат да защитят криптовалутата срещу пробив под 40 000 долара, докато мечките се опитват да обърнат инерцията му
  • Способността на криптовалутата да държи над това ниво е обещаваща, но остава неясно колко дълго ще се задържи
  • Ако биковете могат да превърнат това предишно ниво на съпротива в подкрепа, това може да се окаже силна основа за растежа на крипто в близко бъдеще
  • В момента един търговец очаква повишение до $ 50 000 в краткосрочен план, отбелязвайки, че натискът върху продажбите все още не е достатъчно значителен, за да обърне краткосрочния възходящ тренд
  • Биткойн е във фазата на краткосрочна консолидация през последните няколко дни.

Пазарните тенденции в средносрочен план зависят до голяма степен от това дали биковете могат да задържат нивото от 40 000 долара като подкрепа. Биткойн на няколко пъти се опитваше да докара цената до средата на 40 000 долара, но всеки път това водеше до неуспех.

Сега един търговец отбелязва, че очаква да види движение в посока към $ 50 000 в краткосрочен план, което може да се случи доста бързо, ако неговата консолидационна тенденция продължи.

Биткойн се консолидира над 40 000 $, биковете вземат надмощие над мечките

По време на писане на статията Биткойн се търгува незначително при сегашната си цена от $ 40 500. Това е около цената, на която се търгува през последните няколко дни.

Няколко пъти биковете се опитваха да изтласкат криптовалутата в средния регион от $ 40 000, където в момента са най-високите й рекорди, но всеки опит бе подложен на силен натиск при продажбите.

Силен ход нагоре може да позволи на целия пазар да се издигне, удължавайки параболичния импулс, наблюдаван както от BTC, така и от големите алткойни в последно време.

Защо стимулационният пакет от 3 трилиона долара на Джо Байдън може да добави гориво към ралито на Биткойн

Анализатор: Вероятно е Биткойн да достигне 50 000 долара в следващите дни

Споделяйки своите мисли за това накъде биткойнът може да се движи по-нататък, един анализатор обясни, че наблюдава движение в посока към 50 000 долара в краткосрочен план.

Той отбелязва, че дори рязкото отдръпване вероятно ще бъде последвано от значителен ръст поради настоящия възходящ пазар.

„Основните ценови точки, които наблюдавам. 45k и 50k психологически краткосрочно са на масата. Що се отнася до по-далечно бъдеще, независимо дали получим рязко отдръпване, можем да видим продължение по-високо. Ако бариерата от 20k се счупи, ще преразгледам.“

Следващите няколко дни трябва да предоставят представа за това накъде ще се развие целият пазар и дали биткойнът допълнително ще разшири своя параболичен импулс.

Източник

Leave a Reply