Двадесет и един адвокати наети да защитават Рипъл в съда

Според съдебните документи Рипъл е предложил група от двадесет и един адвокати, които да защитават компанията и нейните бивши и настоящи изпълнителни директори.

Четирима от тях ще работят с Брад Гарлингхаус, а други четирима ще представляват Крис Ларсен, съосновател и бивш главен изпълнителен директор.

Останалата част от правния екип ще представлява самата Рипъл.

Рипъл и двама от най-високопоставените ѝ ръководители бяха обвинени от SEC в търговия с нерегистрирани ценни книжа (XRP) на инвеститори през последните седем години и реализиране на над 1 милиард долара от тези продажби. Регулаторът заведе съдебно дело срещу компанията и изпълнителните директори.

Койнбейз също е съдена от регулатора за разрешаване на незаконни продажби на XRP и начисляване на такси за комисионни за търговия върху тях.

Джей Клейтън, председателят на SEC, който инициира делото срещу Рипъл на 21 декември, подаде оставка от позицията си по-късно същата седмица.

XRP не успява да пробие $ 0.30 на фона на правна кампания срещу Рипъл

Откакто SEC инициира съдебното дело срещу Рипъл, множество крипто борси започнаха да отказват подкрепа за четвъртата по големина криптовалута.

Сред тези платформи са Coinbase, Binance US, Bittrex, Bitstamp, eToro и най-големият крипто хедж фонд, Grayscale Investments. Последният изключи за пръв път XRP от своя Digital Large Cap Fund и съвсем наскоро обяви премахването на Graycale XRP Trust.

Рипъл настъпва към внедряване на XRP Ledger в централните банки

XRP се задържа известно време над нивото от $ 0.30 по време на тази вълна от премахване, но на 10 януари цената падна под това решаващо ниво.

По време на писане на статията, XRP се търгува на $ 0,2866 според данните от CoinMarketCap.

Рипъл и големите борси прехвърлиха XRP на стойност 28,4 милиона долара

Whale Alert забеляза две големи крипто транзакции, прехвърлящи 30 милиона и 69,2 милиона XRP. Първата беше изпълнена от Ripple behemoth, докато втората беше осъществена в Bitfinex за преместване на близо 70 милиона XRP в базираната в САЩ Койнбейз.

Рипъл е преместил 30 милиона монети между портфейлите си, с което вероятно ще финансира оперативните си разходи.

Междувременно индексът на ликвидност в един от коридорите на ODL на Рипъл се повиши. На основната мексиканска борса Bitso тя скочи до 9 154 990. Най-големият връх от 32 705 851 за всички времена обаче все още е на светлинни години.

Източник

Leave a Reply