Данните показват, че Биткойн вече струва повече от половината от американската банкова система

Пазарната капитализация на водещия крипто актив Биткойн вече надвишава тази на повече от 50% от всички банки в САЩ.

Популярният инфлуенсър с псевдоним DocumentingBTC компилира данни от Bloomberg и S&P.

Той показва, че 1 500 американски банки имат обща пазарна капитализация от 1,9 трилиона долара, докато само биткойните се оценяват на 1,05 трилиона долара.

Банкери като изпълнителния директор на JPMorgan Chase Джейми Димън забелязват възхода на криптовалутите.

В ново писмо до акционерите на банката Димън цитира криптовалутите като „сериозни възникващи проблеми“, които трябва да бъдат правилно регулирани.

„Съществуват сериозни нововъзникващи проблеми, които трябва да бъдат решени – и то доста бързо: растежът на банкирането в сянка, правният и регулаторен статус на криптовалутите, правилното и неправилно използване на финансови данни, огромният риск, който киберсигурността представлява за системата, правилното и етично използване на AI, ефективното регулиране на платежните системи, оповестяванията на частните пазари и ефективните регулации относно пазарната структура и прозрачност.“

Миналата година Службата на контролера на валутата (OCC) даде на американските банки зелена светлина да предлагат услуги за крипто попечителство на своите клиенти. Оттогава BNY Mellon обяви, че ще поддържа Биткойн и други крипто активи чрез новото си звено Digital Assets.

Биткойн експлодира над $ 60K, ETH и BNB с нови най-високи нива

Що се отнася до мнението на JPMorgan по отношение на биткойните, наскоро банката преразгледа дългосрочната си ценова цел за цената им от 146 000 на 130 000 долара.

JPMorgan обяснява, че при ценовото ниво от 130 000 долара пазарната капитализация на Биткойн би съперничила на общата стойност, която частният сектор е инвестирал в злато.

„Статистически цената на биткойните ще трябва да нарасне [до] $ 130 000, за да съответства на общата инвестиция на частния сектор в злато.“

Източник

Leave a Reply