Гугъл твърди, че не е изключил CCN.com

Представител на Гугъл отрече, че е имало опит да се задейства изключването на CNN чрез актуализиране на алгоритъма на търсачката.

На 10 юни популярният новинарски сайт за криптовалута бе спрян поради значително намаляване на читателската аудитория. Търсещият гигант отговори, че някои сайтове могат да бъдат засегнати повече от други след актуализацията на Гугъл.

Четете още: Важно: CCN спира работа след основната актуализация на Гугъл от юни 2019 г.

След основната актуализация на Гугъл от 3 юни 2019 г., CCN отчете рязко намаляване на трафика и според основателя й Йонас Боршгревинг: „Нашият трафик при търсене спадна с повече от 71% през нощта… С това се наблюдава драстичен спад в приходите от реклама“, Боршгревинг оценява спада на 90%.

Що се отнася до намерението да се поставят в черния списък сайтове за криптовалута, Гугъл заяви в Туитър, че през октомври 2018 г. е дадено предварително предупреждение за предстоящите промени, че актуализациите могат да имат различно въздействие върху редица сайтове, като за някои може да са по-тежки.

Боршгревинг предложи персоналът да премине към друг новинарски сайт HVY.com, а изключването не е просто прикриване поради липса на оперативно финансиране в CNN, коментира той.

Запознайте се с Койнбейз тук

„ВИЕ МОЖЕТЕ ДА ПОПИТАТЕ ВСЕКИ ОТ НАШИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА ЕКИПА […] НА ВСИЧКИ СА ПРЕДЛОЖЕНИ СЪЩИТЕ УСЛОВИЯ В HVY.COM. НЕ СМЕ УВОЛНИЛИ НИТО ЕДИН ЧЛЕН НА ЕКИПА.

Боршгревинг заяви, че е бил в контакт с повечето други новинарски сайтове в Гугъл, които също са изразили загриженост. Майк Дудас, основател и главен изпълнителен директор на Блокът заяви:

„… Ние сме отхвърлени от липсата на прозрачност и предупреждение от Гугъл. Направени са промени в техния алгоритъм. Значително засегнати са главни сайтове за криптовалути, но все още отказва да обясни защо.“

Четете още: Биткойн е с повече търсения в Гугъл от „Доналд Тръмп“

Записите в Гугъл за крипто-валута, свързан с историята на рекламата, е малко изкривен, въпреки че първоначалната му забрана за цялата криптовалутна реклама миналия юни бе преработена и актуализирана през септември 2018 г.. Това позволява на някои фирми да рекламират на своята платформа, като се предвижда, че всички реклами за обмен на криптовалути са насочени към САЩ и Япония.

По-рано тази година имаше предположение, че Гугъл е включил в черния списък ключовите думи, споменаващи Етериум, в своята рекламна платформа.

Източник

Запознайте се с Койнбейз тук

Leave a Reply