Голяма британска банка забранява биткойнърите

Според доклад на The Times от 9 януари HSBC, една от най-големите банки в Обединеното кралство няма да позволи на притежателите на Биткойн да осребрят печалбите си след рекордното рали на криптовалутата.

Междувременно други водещи банки отказват да приемат кредитни карти за покупки на криптовалута.

Ран Нойнер от CNBC коментира, че много банки ще излязат от бизнеса, като забранят криптовалутите.

Най-големите банкови институции във Великобритания са изключително антикриптографски от години. Както съобщава U.Today, HSBC и Barclays блокираха сметките на британски търговец на велосипеди, след като той направи транзакция на борса за криптовалути:

HSBC
Image by google.com

Проблемите с прането на пари обикновено се посочват като основната причина за нежеланието им да се занимават с крипто.

Как да купя Биткойн?

И все пак, HSBC, JPMorgan Chase и други големи банки действително помогнаха на престъпниците да изперат над 2 трилиона долара, според осъдителните досиета на FinCEN, изтекли през септември.

Банките се загряват за криптото

Дани Скот, изпълнителен директор на борсата за криптовалути CoinCorner казва, че традиционно враждебните британски банки се подгряват за Биткойн:

От известно време не сме имали банки, които да отказват или затрудняват клиентите ни да получат своите средства от биткойни. Мисля, че банките се чувстват по-комфортно с биткойните – стига източникът на тези средства да е ясен, няма проблеми.

Биткойн скочи до $ 42 000 по-рано тази седмица, преди да падне под $ 40 000.

Източник

Leave a Reply