Големите институции се интересуват само от Биткойн, казва изпълнителният директор на NYDIG

Крипто ралито е в разгара си, но най-големите инвеститори, които гледат на пазара, се интересуват само от Биткойн, според един изпълнителен директор на индустрията.

В последния епизод на The Scoop, изпълнителният директор на NYDIG Робърт Гутман заяви, че повечето от сериозните инвеститори, с които разговаря, се интересуват само от най-голямата криптовалута по пазарна капитализация.

„100 от 100 от последните разговори, които съм имал с инвеститори, които сериозно се стремят да разпределят, да кажем, над 50 милиона долара, 100% от тези разговори са били за Биткойн и 0% от тях са за всеки друг крипто актив“ каза той.

Според Гутман интересът към биткойните е обвързан с макро фона от предходната година, когато централните банки в световен мащаб възприеха агресивен подход на паричната политика за справяне с кризата Covid-19. Това разкри някои от уникалните характеристики на Биткойн като алтернативен резервен актив за фирмите.

Как да купя Биткойн?

„Идеята за парите с отворен код – това е наистина мощна идея и решава, според нас, основно обществено предизвикателство“, каза той. Фирмата на Гутман NYDIG предлага услуги за попечителство и търговия на редица финансови фирми, включително застрахователния гигант Mass Mutual.

Всъщност перспективата на Гутман се повтаря от инвеститора в Биткойн Дан Морехед, който каза, че това рали е много по-фокусирано върху биткойните и Етериум.

„Настъпи масивна промяна от силно спекулативни, главно нефункциониращи токени, които имат приблизително половината от общата пазарна капитализация през 2017 г. – до днес, когато пазарната капитализация е главно в двете доказани, функциониращи вериги: Биткойн и Етериум“, пише Морехед. „Тези две вериги имат 86% от стойността. Останалите 5000 вериги имат 14%.“

Източник

Leave a Reply