Големите борси изнемогват след скока на Биткойн и инвестицията от 1,5 млрд. долара от Тесла

Както обикновено, когато Биткойн скочи и търговците се нуждаят от стабилен обмен повече от всякога, някои борси почти гарантирано се сриват.

Прекъсвания на услугите от големите борси за криптовалута на 8 февруари бяха докладвани след новината, че Тесла е инвестирала 1,5 млрд. долара в Биткойн (BTC).

Новината за значителната инвестиция на Тесла накара цената на биткойните да скочи 3000 долара за броени минути, като в крайна сметка достигна до нов максимум от 44 850 долара.

Съобщава се за проблеми на редица борси, включително Бинанс, чийто главен изпълнителен директор Чангпенг Жао написа в Туитър, че притокът на трафик причинява временни забавяния, и че главният изпълнителен директор на Тесла Илон Мъск е виновен.

Много потребители на Kraken се обърнаха към Туитър за да се оплачат, че сайтът също не работи, въпреки че няма официално потвърждение за това от самата борса.

Въпреки уверенията на борсите, че са фиксирани предишните проблеми, платформите продължават да се сриват редовно при периоди с голям трафик, като ценови помпи – времето, когато повечето инвеститори искат тяхната услуга да бъде най-стабилна.

Освен новините за инвестицията на Тесла за 1,5 милиарда долара в Биткойн, докладът подаден до SEC също предполага, че Тесла ще започне да приема Биткойн като плащане за автомобилите си. Тъй като компанията вече може да държи резерви в Биткойн, няма да е необходимо незабавно изплащане на монетите, придобити по този начин.

Източник

Leave a Reply