Главният изпълнителен директор на Туитър Джак Дорси изстреля пълен биткойн възел

Шефът на Туитър ще помогне за валидиране на блокчейна на Биткойн, след като публикува снимка на текущата си синхронизация на възела.

Главният изпълнителен директор на Туитър Джак Дорси стартира свой собствен Биткойн (BTC) възел. На 5 февруари технологичният милиардер публикува екранна снимка на софтуера Bitcoind, работещ на неговия компютър, което означава, че Дорси сега помага при валидирането на транзакции с Биткойн.

Дорси публикува екранната снимка заедно с думите „Running #bitcoin“. Снимката показва компютъра на Дорси в разгара на синхронизирането с блокчейна на Биткойн, което изисква потребителят да изтегли цялата история на веригата към днешна дата. Биткойн блокчейнът е с размер около 325GB по време на писането на статията.

Процесът на синхронизация може да отнеме седмици в зависимост от компютъра и скоростта на интернет, а екранната снимка на Дорси показва, че до момента е успял да синхронизира само 2% от веригата.

Как да купя Биткойн?

На въпрос дали работи с възела на специален Raspberry Pi, Дорси разкри, че го е настроил с помощта на чип M1 Macbook – най-новият в линията от процесори за лаптопи на Apple. Дорси написа в туитър: „Започвайки от нулата, първо изграждайки М1.“

Биткойн възлите се различават от Биткойн миньорите по това, че не се състезават за дял от блоковите награди. По-скоро всеки възел е домакин на още едно неизменяемо копие на блокчейна, което спомага за повишаване на цялостната мрежова сигурност. Броят на пълните биткойн възли в експлоатация се променяше в последно време, движейки се някъде между 7000 и 11000, според последните данни.

Броят на възлите на Биткойн наскоро нарасна до рекордно високо ниво. Както съобщава Cointelegraph, 11 613 биткойн възли са били в експлоатация на 20 януари. Този брой е спаднал до 7260 по време на писането на статията.

Източник

Leave a Reply