Гигантска корейска банка може да приеме криптовалутите и да катализира ралито на Биткойна

KB Kookmin, най-голямата корейска банка, подготвя пускането на приложение за съхранение на цифрови активи.

Според доклад на CoinDesk Korea, институцията обединява усилията си за стартиране на Atomrigs Lab, като двете организации подписват стратегическо бизнес споразумение на 10 юни.

Четете още: Най-старата тайландска банка потвърди, че ще използва XRP

Atomrigs Lab разработва продукт, наречен Lime, който осигурява цифрови активи като криптовалутите, използвайки сигурна MPC технология.

Ето и буквално какво пише в съобщението:

국내 최대 은행인 KB국민은행이 블록체인 스타트업과 함께 디지털자산 수탁 사업 준비에 나섰다.

Kookmin и Atomrigs Lab ще разработят услуги за съхранение на дигитални активи. Те ще съчетават технологията на Atomrigs Lab и инфраструктурата за вътрешен контрол на KB Kookmin Bank и технологиите за защита на информацията.

Запознайте се с Койнбейз тук

Фирмите имат за цел да си сътрудничат за разработването на технологии за защита на цифровите активи и приложения за интелигентни договори, както и за проучване на нови предприятия в пространството за цифрови активи. Сътрудничеството в мрежата от блокове и създаването на свързана екосистема в рамките на финансите също са на картата.

Навлизането на такава голяма корейска банка в бизнеса с доверие на цифровите активи може да окаже голямо влияние върху индустрията на криптовалутите, според доклада. Една финансова институция, която вече има висока степен на доверие, би могла потенциално да помогне за премахване на опасенията относно сигурността на фондовете на клиентите и операторите на съмнителни обменни бюра.

Четете още: Европейската централна банка обмисля Биткойн, Рипъл, Етериум и Биткойн Кеш

„Надяваме се, че двете компании ще растат заедно чрез откриване на иновативни услуги в областта на управлението на цифровите активи“, заяви представител на банката. „Ние ще продължим да си сътрудничим с различни технологични компании в дигиталната екосистема, за да разширим нашите предложения.“

Kookmin Bank определи основната си технология като “ABCDE” (за ИИ, Блокчейн, облак, данни и екосистема) и от миналата година насърчава цифровата трансформация в цялата компания, пише CoinDesk Korea.

Източник

Запознайте се с Койнбейз тук

Leave a Reply