Втори рунд: цената на Биткойн надвиши $ 13,000 за втори път тази година

Скорошната корекция не попречи на ценовото рали на Биткойн, като най-високата криптовалута се стреми към нови върхове. След леко отдръпване, в крайна сметка цената на Биткойн надвиши $ 13,000. Остава въпросът дали инерцията е достатъчно силна, за да прокара цената на монетата над марката от $ 13,888, нейната текуща най-висока годишна стойност.

Погледи към $ 14,000

Последният път, когато цената на Биткойн надвиши $ 13,000, цената му завърши със спад. BTC се срина под $ 10,000 след продължителни разпродажби, връщайки спомени от балона за 2017 година. Въпреки това, Биткойн успя бързо да се възстанови след 30-процентната корекция.

Четете още: Задава се нов пробив за Биткойн според Блумбърг

Търговският експерт Джош Рагер наскоро сподели ценова диаграма, която показва, че BTC вероятно ще остане в диапазона от 12 000 до 13 000 долара до края на юли.

Разбира се, този анализ не трябва да се разглежда като физически закон, тъй като ценовото действие на BTC е много непредсказуемо.

Доминираща сила

Докато BTC продължава да нараства, алткоините се провалят. В момента Биткойн е единствената топ 10 монета в зелено, според данните, предоставени от CoinMarketCap.

В резултат на това доминирането на Биткойн се е увеличило до 65%, което е най-високото си ниво от април 2017 г. Още през 2017 г. крипто царят внезапно отстъпи короната си на алткоините с превъзходство на Етериум, надхвърлящо 31% в един момент.

Сега друг сезона на алткоините не се вижда на хоризонта, така че е безопасно да се каже, че доминирането на BTC ще продължи да нараства.

Източник

Запознайте се с Койнбейз тук

Leave a Reply