Вторият най-богат човек в Мексико инвестира 10% от ликвидния си портфейл в биткойн

166-ият най-богат човек в света разкри, че е инвестирал в биткойн.

Рикардо Салинас Плиего, вторият най-богат човек в Мексико, разкри, че 10% от „ликвидния му портфейл“ е инвестиран в биткойн (BTC).

Милиардерът сподели видеоклип, заснет в „латинска държава“, на който се вижда как банки изхвърлят торби за боклук, пълни с хартиени пари, в сметището. Той заяви, че „хартиените пари не струват нищо“, добавяйки: „Ето защо винаги е добре да диверсифицираме инвестиционното си портфолио.“

Биткойн се доближи до $ 18 500, анализаторът JPMorgan го нарече Алтернатива на златото

Изглежда, че във видеото се изхвърлят чували с венецуелски боливари, включително 10 000 боливарни банкноти, издадени през 2016 и 2017 г., преди страната да деноминира своите банкноти през 2018 г. на фона на ескалираща инфлационна криза.

Три часа по-късно Плиего публикува в Туитър препоръка за книгата The Bitcoin Standard, в което твърди, че „Биткойн защитава гражданите от експроприация на правителството“ и разкрива инвестицията си в криптовалута:

Според превод, предоставен от Google, туитът гласи:

„Днес препоръчвам THE BITCOIN PATTERN, тази книга е най-добрата и най-важната за разбиране на Биткойн. Биткойн защитава гражданите от експроприация на правителството. Много хора ме питат дали имам биткойни, ДА. Имам инвестирани 10% от ликвидния си портфейл. „

Crypto Twitter реагира радостно на новината, че 166-ият най-богат гражданин в света е инвестирал значително в биткойн, като Дан Хелд от Kraken провъзгласява: „Институционалното стадо се появява“.

Плиего отговори на Хелд, като каза, че институционалното възприемане се е проявило постепенно от старта на Bitcoin Investment Trust на Grayscale през 2016 г.

Милиардерът също така отбеляза, че останалите 90% от ликвидния му портфейл се инвестира „в мини за благородни метали“.

Плиего е роден през 1955 г. в Мексико Сити и е основател и председател на Grupo Salinas, която притежава бизнес в медиите, телекомуникациите, финансите и търговията на дребно.

Салинас е и председател на TV Azteca, вторият по големина производител на испаноезични програми в света и втората по големина медийна компания в Мексико.

Източник

Leave a Reply