Време е да изтеглите парите си: CIO-то на Гугенхайм на фона на спада на Биткойн

По време на последния спад в цената на Биткойн, ИТ директорът на Гугенхайм заяви, че е „време да вземете малко пари от масата“.

Скот Минерд, ИТ директор на гигантския партньор на Уолстрийт Гугенхайм Партнърс, който наскоро реши да вложи средства в BTC заяви, че скорошното увеличение на цените на биткойните е неустойчиво в краткосрочен план.

Освен това той посъветва, че е време да вземете малко пари от масата, но възникнаха спекулации дали това не е част от генералния план на Минерд за закупуване на BTC на по-ниска цена.

CIO-то на Гугенхайм предупреждава за неустойчив ръст на BTC

Главният инвестиционен директор на Гугенхайм Партнърс публикува твърдение в Туитър, че скорошният параболичен възход на Биткойн до новия връх от над 40 000 долара е „неустойчив в близко бъдеще“. Неговото мнение дойде по време на жестокия спад на цените на пазара, който доведе BTC до минимум в рамките на деня под $ 33,000.

Минерд вярва, че „техническият ръст от 35 000 долара е надвишен“, и той посъветва, че е време да „вземем малко пари от масата“.

CryptoPotato съобщи още през ноември, че Гугенхайм е подал документ до Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC), търсейки одобрение за разпределяне на милиони долари в BTC.

По-късно Минерд каза, че фундаменталният анализ на неговата компания показва, че биткойнът трябва да струва около 400 000 долара. Изпълнителният директор също така отбеляза, че Гугенхайм „е взел решение да започне да разпределя средства към Биткойн, когато той е бил на 10 000 долара. Малко по-предизвикателно е с текущата цена, близка до 20 000 долара.“

Илон Мъск признава, че няма да има нищо против да му се плаща в Биткойн

Тази последна част породи множество спекулации в общността на криптовалутите относно реалните му планове за играта.

Иска ли Гугенхайм да влезе на по-ниски цени?

Популярният коментатор на криптовалути Алекс Крюгер подхвана думите на Минерд. Според документа на SEC, искането на Гугенхайм ще влезе в сила на 31 януари 2021 г. Това означава, че компанията ще има възможност да закупи биткойни чрез Bitcoin Trust (GBTC) на Grayscale най-рано в края на януари.

Тъй като BTC се движеше на почти два пъти по-висока цена от тази, която Минерд класифицира като „предизвикателна“ за влизането на компанията си, Крюгер предположи, че „иска всички да се отърват от Биткойн, за да може фирмата му да купи ниско.“

Имайки предвид ръководната позиция в много уважавана инвестиционна фирма и хилядите последователи, които той има в социалните медии, думите на Минерд наистина биха могли да подтикнат хората да продадат актив според неговото предложение.

Източник

Leave a Reply