Времето за масово приемане на крипто плащанията е сега според изпълнителния директор на PayPal

Според изпълнителния директор на PayPal Дан Шулман ерата на масовото приемане на крипто плащания е наближила. Тъй като все повече потребители се разплащат без пари, крипто и цифровите валути стават все по-популярни. Пандемията на коронавируса също така предизвиква дигитален скок, който в крайна сметка може да доведе до по-широкообхватна отхвърляне на парите.

Paypal: Крипто плащанията, които влизат в основна употреба

В интервю за The New York Times на продължаващата уеб среща на върха в Лисабон, Португалия, изпълнителният директор на PayPal заяви, че COVID-19 ускорява глобалното приемане на крипто за цифрови плащания.

Според Шулман това, което би отнело три до пет години, сега се случва за значително по-кратък период от време.

Коментирайки възможността крипто и дигиталните валути да станат масови, Шулман изрази мнение:

„Мисля, че ако можете да създадете финансова система, нова и модерна технология, която е по-бърза, която е по-евтина, по-ефективна, това е добре за привличането на повече хора в системата, за включване, за да намалите разходите, да помогнете стимулирам финансовото здраве за толкова много хора […] Така че, в дългосрочен план, аз съм много бичи с цифровите валути от всякакъв вид.“

Коментарите на Шулман идват на фона на неотдавнашното нахлуване на PayPal в криптопространството. Още през ноември шефът на PayPal заяви, че приемането на глобална цифрова валута е въпрос на „кога“, а не „ако“.

Според скорошно проучване на Mizuho Securities, около 65% от клиентите на PayPal са готови да използват крипто за онлайн плащания. Всъщност над една пета от 346 милиона активни клиенти на компанията вече са закупили криптовалути на платформата.

Парите все още не са мъртви

Въпреки че предизвиканият от коронавируса скок на дигитализацията, парите все още не са мъртви, въпреки че използването им показва признаци на спад.

Според доклад от 184 страници за потребителски плащания от Европейската централна банка (ЕЦБ), парите все още са най-популярният начин на плащане в региона.

Докладът обаче отбелязва значителна промяна в културата на плащане сред потребителите, до голяма степен породена от подобрения в електронните канали за разплащане и опасенията, че банкнотите са средство за разпространение на коронавируса.

Златото започва да пропада спрямо Биткойн

Правителствените политики, които насърчават безкасовите транзакции, също карат повече бизнеси да премахват парите в брой.

Тъй като ключови заинтересовани страни в еврозоната, като председателя на ЕЦБ, се застъпват за дигитално евро, използването на пари в брой поне в Европа може да живее вече живот назаем. Всъщност няколко правителства преследват суверенни цифрови валути, за да отблъснат конкуренцията от частните стабилни монети.

Източник

Leave a Reply