Внимание – Grayscale купи 18 пъти добива на Биткойн за един ден

Биткойн на стойност 600 милиона долара излезе от пазара, а BTC/USD се запътва към повторен тест на нивото от 40 000 долара.

Мениджърът на активи Grayscale закупи 18 пъти повече Биткойн (BTC), отколкото майнерите успяха да добият само за един ден на 18 януари.

Както потвърждават различни източници на данни, Grayscale, който остава най-големият институционален купувач в Биткойн пространството, е закупил общо 16 244 BTC (607 милиона долара) в понеделник.

Покупките на BTC набират скорост отново

Гигантските покупки са едни от най-големите в историята и са с порядък над това, което Grayscale правеше миналата седмица. Преди това компанията правеше ежедневни покупки, но спря през празничния период и намали настъплението си през първата седмица на новата година.

Дейностите в понеделник довеждат общите му активи под управление (AUM) до почти 23 милиарда долара. Както Cointelegraph съобщава, общата сума се е увеличила десетократно през 2020 г.

„Grayscale купуваха 251 млн. долара в #Bitcoin средно на седмица през Q4 2020 г.“, туитва Дани Скот, главен изпълнителен директор на базираната в Обединеното кралство криптовалутна борса CoinCorner.

Идва приливна вълна от институции, подготвени да купуват Биткойн

„Миналата седмица те направиха $ 700 милиона за един ден … А днес $ 590 милиона … Обърнете внимание.“

Графика на дневните покупки на биткойни от Grayscale Източник: GBTC Bitcoin Tracker / Twitter

Този ход подчертава както продължаващата вяра на Grayscale в Биткойн като дългосрочна инвестиция, така и тази на институциите, които избират Биткойн пред всяка друга форма на макро активи.

Въпреки смесените съобщения от колегата мениджър на активи Гугенхайм, който ще започне да предлага BTC този месец, източници от бранша заявяват, че публичните съобщения крият истинския обхват на институционалното участие.

„Има огромно институционално търсене и по-голямата част от него се случва тихомълком“, каза миналата седмица съоснователят на борсата на Близнаците Тайлър Уинкълвос, докато порицаваше Питър Шиф за твърдението, че играчите всъщност не се интересуват от Биткойн.

Графика на притежаваните биткойни от Grayscale спрямо диаграма BTC / USD. Източник: CryptoQuant

Междувременно данните от верижния ресурс за анализ CryptoQuant разкриват промени в навиците за купуване на Grayscale, като в края на 2020 г. се наблюдава най-голямото краткосрочно увеличение на притежанията на BTC за годината.

По-рано анализатори от JPMorgan твърдяха, че входящите потоци в Биткойн тръста на Grayscale ще трябва да поддържат 100 милиона долара на ден, за да може биткойнът да си възвърне ценовите нива от 40 000 долара.

Източник

Leave a Reply