Виталик разкрива своето виждане за следващото десетилетие на развитието на ETH 2.0

Съоснователят на Етериум, Виталик Бутерин, разкри личния си план за ETH 2.0 в туит на 18 март. Публикацията обхваща следващите 5 до 10 години от развитието на проекта.

Напредъкът е в действие

В публикацията Виталик подчерта, че научните изследвания и разработки ще продължат независимо от скорошните предизвикателства. Освен това той посочи, че трябва да има по-малко страх от обърканост с актуализацията на системата, като отбелязва, че много от предстоящите промени ще се справят с тези по-рано отбелязани такива. Той добави, че:

„Подходът„ четворно разпределяне на данни като „край на историята“ “гарантира, че няма да има нужда от по-нататъшно надграждане, толкова голямо, колкото еth1 -> eth2; по-скоро от eth2 нататък нещата ще са с много по-малки интервали. „

Четете още: 5 най-добри криптовалути, в които да инвестирате през 2020 г.

В публикацията Виталик погледна назад към последните две години от развитието на Етериум. Той заяви, че:

„Като цяло през последните ~ 2 години се наблюдава стабилна промяна от изследванията тип „ синьото небе “, опитвайки се да разберем какво е възможно, към конкретни изследвания и разработки, опитвайки се да оптимизираме конкретни примитиви, които знаем, че са приложими и ги прилагаме. „

Различни отговори от крипто обществото

Някои отговориха положително на публикацията, заявявайки, че с нетърпение очакват продължаването на проекта. Въпреки това, до момента на публикуване, най-популярният коментар беше този, който спекулира как предложения график за развитие ще се отрази на цената на Етер.

Етериум 2.0 все още е по график за стартиране, въпреки скорошната нестабилност на пазара

Миналия месец Виталик каза пред Cointelegraph в ексклузивно интервю, че основната цел на проекта за тази година е да стартира фаза 0 на ETH 2.0. След стартирането, ETH 2.0 ще започне като независима мрежа proof-of-stake.

Както анализът на пазара на Cointelegraph отчете преди няколко дни, цената на Етер нарасна от около 130 долара в началото на годината до 274 долара до средата на февруари, 111% увеличение. След неотдавнашната корекция на пазара, цената на Етер спадна до едва $ 86. До момента на публикуване на тази статия, цената на Ether се възстанови до около 137 USD.

Източник

Leave a Reply