Виза може да добави криптовалути към своята платежна мрежа, каза изпълнителния директор на компанията

Гигантът за финансови услуги вече си партнира с крипто портфейли, а следващата стъпка би поставила Биткойн на равна нога със 160 фиатни валути в мрежата на Виза.

Лидерът в доставката на финансови услуги в световен мащаб Виза вече се потопи в криптогалактиката чрез партньорства с портфейли и платформи. Компаниите за цифрови активи BlockFi, Fold и Crypto.com вече издават продукти с марка Виза. Сега обаче генералният директор Алфред Кели предполага, че криптовалутите могат да работят директно в мрежата на Виза в бъдеще.

По време на обръщението си за приходите на Виза за първото тримесечие на 2021 г. вчера (чрез The Motley Fool) Кели отдели малко от встъпителното си изявление, за да засегне конкретно криптовалутите и възможностите, които вижда в пространството. Той подробно описа Виза като най-голямата марка за финансови услуги в бранша чрез партньорствата си с 35 платформи и портфейли

„В това пространство виждаме начини, по които можем да добавим диференцирана стойност към екосистемата“, каза Кели. „И ние вярваме, че сме уникално позиционирани да помогнем да направим криптовалутите по-безопасни, полезни и приложими за плащания чрез нашето глобално присъствие, нашия партньорски подход и нашата доверена марка.“

Симплекс си партнира с Виза за издаване на крипто дебитни карти

Кели вижда, че индустрията се разделя между два вида монети: Биткойн и други варианти на „цифрово злато“, които се „държат предимно като активи“, а след това стабилни монети и монети, обезпечени с фиатни пари, като дигиталната валути на централната банка (CBDC). За първите Виза вярва, че най-добрият начин на действие е да продължат партньорствата и да предоставят на потребителите начин да осребрят активите си по собствено желание, като използват своите идентификационни данни за Виза при около 70 милиона търговци по целия свят.

Що се отнася до последното: „Това е нововъзникваща иновация в плащанията, която би могла да бъде използвана за глобална търговия, подобно на всяка друга фиатна валута“, каза Кели. „Смятаме, че цифровите валути, работещи на публични блокчейни, са допълнителни мрежи, точно като RTP или ACH мрежи, така че ги виждаме като част от нашата мрежа от мрежови стратегии.“

Visa завършва кръга с интеграция на стейбълкойна USDC

„Разбира се, ако определена цифрова валута се превърне в признато средство за обмен, няма причина да не можем да я добавим към нашата мрежа, която вече поддържа над 160 валути днес“, добави той. (Това са фиатни валути.)

Това е по-ясна версия от изявлението, което Кели направи през ноември, когато той предложи, че „може да има дигитални валути, работещи в мрежата на Виза по-често“, макар и „след няколко години“.

По-рано Виза заяви, че не иска да избира фаворити от криптовалутите, а по-скоро да поддържа по-широк набор от монети и доставчици . Ще бъде интересно да видим дали този подход се променя, тъй като приемането на стабилни пари и CBDC се увеличава през последните месеци.

Източник

Leave a Reply