Вече можете да си купите Тесла с Биткойн

Цената на биткойните скочи в сряда, след като Илон Мъск разкри, че криптовалутата вече може да се използва за закупуване на превозните средства на Тесла. Този ход беше горещо очакван и за първи път похвърлен като идея когато Тесла разкри, че е инвестирала 1,5 милиарда долара в противоречивия актив. Това е поредния сигнал за доверие, който може да доближи Биткойн до масовото използване.

В основата

Съобщението за приемането на Биткойн от Тесла отново поставя Мъск в центъра на криптовалутния скок. Известно е, че туитовете на милиардера вдигат неговата стойност стремително. Цената на биткойните се покачи с повече от 15% за 15 минути, когато той добави хаштаг #bitcoin към профила си в края на януари. Dogecoin, криптовалута, първоначално измислена като шега, скочи неимоверно след онлайн подкрепата на Мъск, която се оказа особено популярна сред търговците на дребно.

Големи числа

1,5 милиарда долара. Тесла предизвика нарастване на институционалния интерес към биткойните, когато обяви значителната инвестиция, подхранвайки огромно рали. Много други институции, включително BNY Mellon и MasterCard, обявиха плановете си да използват криптовалутата.

Повратен цитат

„Мисля, че биткойнът наистина е на път да получи широко приемане от страна на конвенционалните финансови хора“, заяви изпълнителният директор на Тесла Илон Мъск в Clubhouse по-рано тази година.

Източник

Leave a Reply