Вече можете да получавате и изпращате Биткоини в WhatsApp

Потребителите на WhatsApp вече могат да изпращат и получават Биткоини (BTC) и Лайткоини (LTC) чрез популярната платформа за съобщения благодарение на бота Lite.Im. Съобщението е най-новият опит за опростяване на процеса на криптовалутна транзакция, сближавайки виртуалните валути с обикновения човек.

Изпращане на Биткоини в WhatsApp

В туит, публикуван в неделя (19 май, 2019 г.), Zulu Republic обяви, че нейната криптовалутна платформа за съобщения Lite.Im е въвела лесен начин за изпращане и получаване на Биткоини в WhatsApp.

Всички което трябва да направите, е да добавите Lite.Im WhatsApp бота и да следвате инструкциите на екрана. Има много възможности за потребителите, освен изпращането и получаването на BTC и LTC.

Услугата също така позволява на хората да печелят криптовалута чрез програма за препращане. Има и опции, които позволяват на потребителите да задават монета по подразбиране, както и да избират предпочитания от тях език и парола.

Чете още: Биткойн спечели търговската война между САЩ и Китай

Понастоящем двата езика по подразбиране са английски и испански. Услугата също така поддържа изпращането и приемането на Етериум (ETH) и ZTX – родния маркер на платформата Zulu Republic.

Опростяване на трансферите на Биткойн

Криптовалутните транзакции, базирани на SMS, въвеждат някаква простота в парадигмата за криптовалутна транзакция, особено за хора с по-малко технологични знания. Lite.Im вече има подобни услуги за Facebook Messenger, Telegram и SMS.

Според компанията „социалните съобщения“ са важен компонент за по-широкото приемане на криптовалутите. WhatsApp самостоятелно има повече от 1,5 милиарда потребители в почти всеки край на света.

Тъй като мобилните парични транзакции стават по-лесни на места в Югоизточна Азия и Африка, има възможност за по-голям достъп до канали за плащане на по-голям брой лица, които не използват или нямат никакъв достъп до банки.

Само през 2019 г. имаше много съобщения от различни организации за планове за приемане на Биткой. От търговски бюра до приемане като средство за размяна, най-високо класираната криптовалута продължава да доминира в новините.

Четете още: Етериум е много над Биткойн, според Майк Новограц

Много от коментаторите в бранша казват, че BTC се превръща в по-зрял клас активи и изглежда на път да изпълни очакванията на много ранните вярващи.

Конкурс за „Монетата на Фейсбук“

Тъй като Фейсбук има свои собствени планове за криптовалута, Lite.Im може потенциално да се разглежда като конкуренция. Няма официална дума за точното естество на виртуалната валута на гиганта, но слуховете продължават да твърдят, че той ще бъде „биткойн-подобен“ знак за криптовалута.

Въпреки че FBCoin ще бъде „всичко друго, но не и това“. За щастие вече можете да изпращате Биткоини в WhatsApp.

Източник

One Reply to “Вече можете да получавате и изпращате Биткоини в WhatsApp”

Leave a Reply