Веригите на Cosmos могат да еволюират в парачейни на Полкадот благодарение на новия SDK

Разработчиците на Cosmos ще приветстват новината, че техните вериги вече могат да се свържат с мрежата на парачейните на Полкадотския Substrate с минимални усилия.

Досега проектите създадени на Cosmos бяха принудени да останат там, като се имат предвид разходите и времето, свързани с мигрирането към различен блокчейн и построяването му от нулата.

Нов SDK от Adoriasoft обещава да осигури безболезнено превключване на вериги при поискване, което позволява веригите на Cosmos да бъдат преназначени като парачейни на Полкадот. Проектите на Cosmos, които направят такова превключване, не само ще могат да се възползват от завидните мрежови ефекти на Полкадот и общността на разработчиците, но ще бъдат освободени от тежестта да осигурят собствената си верига, която ще бъде проектирана от Relay Chain на Полкадот.

Парачейните на Полкадот като услуга

Създаденият от Adoriasoft комплект за разработка на парачейн на Cosmos SDK позволява на разработчиците да хостват своята верига от Cosmos на Полкадот и да се свързват с релейната верига на Полкадот. В резултат на това разработчиците на Cosmos няма да имат нужда да се фокусират върху изграждането на собствена мрежа от валидатори за сигурност, за да спестят усилията си за създаване на свои собствени проекти.

JPMorgan, Goldman Sachs и UBS инвестират в ETP на Полкадот (DOT)

Екипът на Полкадот обясни безвъзмездните средства предоставени на Adoriasoft с това, че целта е да „изгради функционалност, която позволява на всеки, който е изградил верига с Cosmos SDK, да превърне тази верига в пълен парачейн на Полкадот. Целта тук е, че всяка суверенна верига, създадена с Cosmos SDK, може да се свърже с Полкадот и да не отговаря за собствената си сигурност.“

Има много причини, поради които новия Cosmos SDK Parachain Development Kit вероятно ще бъде силно използван през следващите месеци. Според Tendermint над 6 милиарда долара активи се управляват от публични блокчейни, изградени с Cosmos SDK – всички те вече имат способността да мигрират към Полкадот с минимално усилие.

Към днешна дата Cosmos привлече разнообразен набор от случаи на употреба, включително такива приложения като:

  • Отворени финанси: способността да търгувате в различни символни икономики
  • Игри: изграждане на блокчейн игри с дигитални стоки
  • Здравеопазване: съхраняване на данни за пациенти и споделяне с одобрени доставчици на здравни услуги
  • Пазар на прогнози: където потребителите могат да залагат на резултата от бъдещи събития без посредник
  • Трансгранични плащания: изпращане на средства в глобален мащаб на ниска цена
  • Недвижими имоти: способността да се съхраняват и прехвърлят актове за собственост с блокчейн, действащ като нотариус с цел проверка.

Тези проекти и случаи на употреба вече могат да бъдат пренесени в Полкадот, чийто свят на оперативно съвместими парачейни расте.

Свързване на всичко заедно

Обикновено Полкадот и Космос са като Монте и Капулети: те споделят един и същ град, но не общуват. SDK на Adoriasoft ще сложи край на това, като направи възможно консенсусът, задвижван от Tendermint на Cosmos, да се свърже с рамката на субстрата на Полкадот. В крайна сметка Adoriasoft има за цел да направи възможно всяко приложение на Cosmos да се свърже с Relay Chain на Полкадот.

Защо Полкадот е бъдещето на ДеФи

Най-добрата част е, че проектите на Cosmos могат да запазят съществуващата си архитектура, тъй като специално разработеният SDK позволява данните за транзакциите да бъдат предавани на възлите на Cosmos, чието състояние след това може да бъде актуализирано, преди да отговори на възела Substrate. Първата фаза на внедряване на SDK е успешно завършена, което позволява на първото приложение Cosmos да взаимодейства със Substrate.

На следващата фаза изборът за валидатор на Cosmos ще бъде включен в консенсусния слой Substrate, което позволява безпроблемна комуникация между двете блокчейн екосистеми и ще примами разработчиците на Cosmos да внесат своя блясък в мащабируемата екосистема на Полкадот.

Източник

Leave a Reply