Бум на Биткойн и спад на златото след Ковид кризата предвижда Weiss Ratings

Основаната през 1971-ва година агенция Weiss Ratings е сред най-търсените в крипто-пространството. В подкрепа на този факт е втората позиция в Гугъл при търсене на термина „crypto ratings“.

Крипто рейтинговата агенция Weiss Ratings съобщава, че очакването за свeта след Ковид служи като гориво за изкачването на Биткойн, докато други активи като златото губят своя блясък.

В скорошна публикация анализаторите на Weiss Хуан Вилаверде и Брус Нг оценяват пазарните реакции, след като фармацевтичните гиганти Pfizer и Moderna обявиха, че имат работещи ваксини срещу Covid-19.

Weiss отбелязва, че инвеститорите оценяват възможността за жизнеспособна ваксина, като започват да преработват портфолиото си и да игнорират различни активи, чиито стойности се повишиха по време на пандемията.

Броят на институционалните инвеститори в криптовалута достигна до небето според изпълнителния директор на Рипъл Брад Гарлингхаус

Тъй като златото и облигациите станаха жертва на промените на пазара, Биткойн успя да запази стойността си и дори процъфтя под предположението, че светът ще претърпи „бързо възстановяване след пандемия“, казва Вайс.

„Оттогава цените на златото по принцип са постоянни. Облигациите успяха да си върнат само около две трети от техния спад.“

„Биткойн от друга страна, проби през 17 000, 18 000 и 19 000 долара – в кратки срокове. „

Базираната в САЩ фирма за анализи подчертава също възстановяването на пазара на алткойни, показвайки, че цената му се е повишила заедно с Биткойн в отговор на новините за ваксината Pfizer.

Вилаверде и Нг твърдят, че в един свят след Ковид, криптовалутите може да са единствените активи на безопасно убежище и крипто пазарът признава тази възможност.

„Крипто активите стоят сами на пресечната точка на модерните технологии и солидните пари. Това ги прави единствената сигурна защита срещу предстоящата цифровизация на фиатни пари и безразсъдната парична политика ускорява приемането им.“

„Наближаваме бързо свят след Ковид, където единственото жизнеспособно безопасно убежище ще бъде крипто. Помислете за това.“

Анализаторите казват, че светът прегръща цифровите активи, а крипто пазарите ще претърпят несравним бум.

Източник

Leave a Reply