Бразилската криптовалутна борса XDEX обявява пълно затваряне

Бразилската криптовалутна борса XDEX, която е собственост на най-големия стоков брокер в Латинска Америка, обяви края на дейността си. Компанията обяви закриването си на 31 март:

„Днес, съобщаваме, че XDEX започва процеса на закриване на своите дейности. Прогнозата на пазара, конкуренцията и малкото регулаторни постижения намалиха възможностите, открити в началото на проекта и бяха в основата на това трудно решение.“

Не бързайте

Компанията предложи достъп без попечител до криптовалути, така че клиентите имат до 30 дни от деня на съобщението, за да затворят позициите си и напълно да изтеглят баланса си в реали на платформата. „При отправяне на искане за теглене, средствата ще бъдат изпратени по банковата сметка, регистрирана в XDEX в рамките на 1 работен ден, съгласно банковите записи“, се казва в съобщението, добавяйки:

„След 30-дневния период, ако клиентът не е продал активите, ние ще го направим от тяхно име и получената от продажбата сума ще бъде внесена в банковата сметка, регистрирана в XDEX в рамките на 3 работни дни.“

Четете още: Бинанс премахва FTX токени, позовавайки се на „oбъркване“

Неуспешно установяване

Стартирала през 2018 г., XDEX се опита да се възползва от възможното влизане на бразилски институционални инвеститори в криптовалути, тъй като платформата беше собственост на партньорите на XP Investimentos. Един от най-големите брокери в Латинска Америка, XP Investimentos управлява милиарди в инвестиции.

Това е четвъртата компания, фокусирана върху търговията с биткойн, която закрива дейността си в Бразилия. Преди нея бразилските компании, OmniTrade, Latoex и Acesso Bitcoin също обявиха края на дейността си. В края на миналата година друга бразилска Bitcoin компания, наречена Bitjá, разкри закриването си.

Източник

Leave a Reply