Борсите изчерпват резервите от ETH, които намаляха с 27% за 48 часа

Анализаторите прогнозират, че Етер може скоро да достигне нов рекорд за всички времена, след като резервите на ETH на централизираните борси паднаха с 27% за два дни.

Количеството Етер, задържано на борсите, спадна през последните два дни, като данните на CryptoQuant показват, че в момента само 8,1 милиона ETH се намират в резервите на централизирани борси.

Ускорението на ETH, с което се изважда от борсите, беше подчертано от Алекс Сондърс от Nuggets News, който отбеляза 10% спад в резервите на Етер на централизирани платформи на 14 януари – от 11 милиона на 10 милиона за 24 часа. „Борсите ще останат без ETH след 10 дни при сегашната скорост“, прогнозира той.

По-рано днес Сондърс отбеляза, че спадът на запасите от етер ескалира с още 20%, което го накара да предположи, че централизираните платформи могат да останат без ETH през следващите 48 часа.

Други доставчици на данни също показват, че салдото по обмена е спаднало с 42,5%, откакто отбелязва рекорд от 14,1 милиона в средата на май 2020 г.

Данните от Glassnode показват, че резервите на етер на централизираните борси не са били толкова ниски от юли 2018 г. насам. Към момента на писанена статията само 7% от циркулиращите доставки на Етер се държат на борсите.

EToro предупреждава потребителите, че изчерпва криптовалутите за търговия поради „безпрецедентно търсене“

Сондърс интерпретира данните, като предполага, че за Етер предстои експлозивен сблъсък с нови рекорди за всички времена, заявявайки:

„Всички знаем какво се случи, когато търсенето надхвърли предлагането на $ BTC. Четирикратно се увеличи за 90 дни.“

Данните на CryptoQuant показват, че резервите на BTC на борсите са намалели с 21%, откакто са постигнали рекорден връх от почти три милиона през март 2020 г. Неотдавнашното ускорение на Етер за изваждане от борсите, далеч надхвърля това на BTC. Резервите на BTC на борсите са спаднали само с 4,5% от 21 октомври, докато цената на биткойните се е увеличила с 230%, от приблизително 12 000 на 40 000 долара.

Според агрегатора на данни за крипто пазара Into The Block, Етер в момента показва многобройни бичи сигнали, включително дисбаланс на обема от заявка за търсене от почти 9%.

Източник

Leave a Reply