Борсата за криптовалути Bitfinex пуска на пазара акции на Крипто Хедж Фонд за $ 280M

Битфинекс, основната борса за криптовалути и партньорска фирма на стейбълкойн Tether (USDT), пуска на пазара акции на многомилионен хедж фонд за криптовалути.

Борсата обяви на 16 март, че е пуснала на пазара акции на базирания на Бахамите криптовалутен хедж фонд Fulgur Alpha, който в момента струва 280 милиона долара.

Според Bitfinex фондът, който е достъпен само за професионални инвеститори, има за цел да увеличи активите си под управление през тази година.

Четете още: Бинанс мери сили с Амазон и Гугъл с крипто-облачни услуги

Активите на Fulgur Alpha се държат при лицензиран попечител на криптовалути Delchain Limited, а спазването на регулаторното съгласие на фонда се осигурява от базиран на Бахамите администратор Deltec Fund Services и подразделение на фирма за финансови услуги Deltec International Group.

Изпълнителният ръководител на операциите в Delchain, Бруно Макчиали обясни, че фондът е създаден по традиционен начин, който включва диверсификация на риска. Според Макчиали, фондът е „план за институционални инвестиции в криптовалута.“

Нарастването на хедж фондовете за криптовалута

Както Cointelegraph съобщи в средата на февруари, първият месец на тази година беше най-добрият януари, отчитан от крипто хедж фондовете. Докато през януари тези фондове са имали възвръщаемост от 21,15%, през февруари 2020 г. същите фондове са загубили 1,31% с предполагаемo значителни загуби, които следват през март, тъй като коронавирусната криза продължава да опустошава пазарите.

Хедж фондовете, които не са специално предназначени за инвеститори, които се интересуват от криптовалути, са имали положително влияние при включването на активи на криптовалути. През първата половина на 2019 г. хедж фондът на известния инвеститор Бил Милър отбеляза ръст от над 40%, отчасти благодарение на добавянето на Bitcoin (BTC).

Източник

Leave a Reply