Блокчейн се отпечатва в света на модата

Модните дизайнери използват Блокчейн технологиите за нещо повече от автентифициране на продукти. За някои от тях се превръща в изцяло нова парадигма в индустрията със своите собствени уникални тенденции.

Блокчейн и мода: това не са две думи, които очаквате да видите в едно и също изречение. И все пак, те се събират в много краища на света на модата.

Когато става въпрос за висок клас мода, един от най-големите проблеми е фалшификатите. Скъпите артикули обикновено имат фалшификати и понякога клиент, който не подозира, може да ги купи, без да знае. Удостоверяването на елементи е, разбира се, първият случай на използване на Блокчейн технологията, когато става въпрос за мода. Въпреки това, може да се изненадате, че Блокчейн вдъхновил и нов тип мода.

Четете още: Christian Dior представя Блокчейн платформа за проверка на луксозни стоки

Вземете, например, satoshi_one на Satoshi Studio – марка обувки, която е записана в публичната книга на Етериум. Предназначен да бъде оригинален, той цели да зареди средностатистическите мъже изцяло със сатоши-вдъхновена иконография на самата обувка.

Миналия месец, първото в света „Блокчейн облекло“ се продаде за $ 9,500. Облеклата са изцяло цифрови и се виждат само онлайн. Чрез използването на 2D софтуер за рязане на шаблони за облекла и софтуер за 3D дизайн, инструментите за рендиране на филми дават възможност да се създадат хипер-истински дрехи, които изглеждат и се движат като действително облекло. Съхранена в Етериум, това е странна идея, която получи значителна реакция. В края на краищата, дигиталното облекло наистина ли е облекло?

Някои твърдят, че дрехите, вдъхновени от блокчейн, са просто прищявка. Въпреки това критиците твърдят, че „Gen Zers“ вече има онлайн цифрови персонажи и прекарват голяма част от времето си в социалните медии. Защо тогава хората не биха искали да се обличат и да се представят по начин, който може да се персонализира в цифровите си общности?

Като цяло, било то дрехи, вдъхновени от блокчейн, като satoshi_one или „цифрово облекло“, има причина да смятаме, че тази прищявка е тук, и ще остане. Тъй като криптовалутите стават все по-популярни, неминуемо можем да очакваме от него да се превърне в модна тенденция. Точно както интернет бумът от 90-те години имаше значително влияние върху модата, такова ще има и Блокчейн веригата.

Източник

One Reply to “Блокчейн се отпечатва в света на модата”

Leave a Reply