Бичи или мечи знак? 242 милиона долара за крипто търговия бяха обърнати в ПейПал за 24 часа

Ежедневният обем на криптовалутна търговия при разплащателния гигант ПейПал нарасна до рекордно високи стойности от над 240 милиона долара.

Глобалният доставчик на плащания ПейПал е удвоил предишния си рекорд за крипто обем, като цифрови активи на стойност 242 милиона щатски долара сменят притежателя си в платформата на 11 януари.

Според агрегатора на данни за крипто пазарите Nomics, вчерашната търговия е отвяла предишния рекорд на ПейПал от 129 милиона долара, записан на 6 януари. От 1 януари дневният обем се е увеличил с 950%.

Тъй като скокът в обема на ПейПал идва на фона на ралито на Биткойн, довело до нови рекорди за всички времена, базираната в САЩ фирма за плащания изглежда набира популярност сред търговците на дребно. Алекс Сондърс от Nuggets News заяви, че скокът в обема на ПейПал е вероятен знак за нарастващо приемане сред търговците на дребно, туитвайки: „Пристигна търговията на дребно“.

Мнозина хвалят ПейПал за навлизането в криптопространството и за насочването на нови потребители към цифровите активи. Други ги критикуват за създаването на „затворена“ крипто общност, която не поддържа функционалността за изтегляне на средствата. Потребителя на Туитър Томас Зобел смята, че нарастването на обема може би е резултат от капитулация на продавачите на дребно:

„Има ли начин да се види дали това е било обем на покупка или продажба? В това огромно сметище може да се окаже, че продавачите на дребно капитулират, вместо да създават натиск за купуване.“

Дискусиите относно това дали този обем на търговия в ПейПал е бичи или мечи знак идват малко след като главният изпълнителен директор на Nexo Антони Тренчев предположи, че скорошният срив на Биткойн от нива над 40 000 долара е бил предизвикан от инвеститори на дребно, които бързат да реализират печалби.

65 процента от потребителите на PayPal, готови да използват Биткойн за покупки

Крипто услугите на ПейПал са достъпни чрез борсата ItBit на Paxos. ПейПал избра ItBit да обработва нейните крипто транзакции при стартиране на услугата за дигитална търговия с активи през октомври 2020 г.

Очаква се ПейПал да предлага криптовалутни услуги на своите 26 милиона търговци през следващите месеци, което вероятно ще стимулира допълнителното търсене на крипто услугите на компанията.

Източник

Leave a Reply