Биткойн хейтърите губят почва под краката си

Ценовото рали на Биткойн не показва признаци на забавяне. Водещата криптовалута се изстреля до новите максимуми от 2019 година по-малко от ден след като разби нивото от $ 11,000, и има достатъчно хора, които предполагат, че Биткойн има потенциал да се движи по-високо, дори и над най-високите си стойности от $ 20,000.

Един такъв вярващ е Антони Тренчев, съосновател на Nexo. В неотдавнашно интервю за CNBC, Тренчев посочи, че Биткойн хейтърите и тези на криптовалутите като цяло, трудно намират причина да продължат пропагандата си срещу цифровите активи.

Четете още: 4 големи причини защо цената на Биткойн вероятно няма да спре при 20 000 долара този път

Биткойн хейтърите изчерпват парата

По време на интервюто Тренчев заяви, че нарастващият институционален интерес към биткойните и другите криптовалути е движещ фактор за масовото усвояване:

Смятам, че всъщност става въпрос за институционална подкрепа и значението, което то има по отношение на масовото приемане. Виждаме, че Фейсбук идва и развиват стейбълкойна си Libra, виждаме JPMorgan да развие монетата си по-късно тази година, виждаме Fidelity да се присъедини към пространството …

Коментарът на Тренчев набляга на това, че „хората започват да забелязват факта, че биткойнът е тук, за да остане.“ Libra на Фейсбук например се очаква да бъдат катализатор за криптовалута и приемане на блокчейн, и да доведе повече хора в екосистемата.

Това вероятно е причината основателят на Nexo да смята, че Биткойн хейтърите ще имат „много трудно време“ да продължат пропагандата си срещу криптовалутите. Той цитира, че дигиталният актив е бил обявен близо до мъртъв много пъти, но непрекъснато нараства.

Според Тренчев, големите технологични и финансови играчи сега тепърва навлизат в пространството.

Институционалните инвеститори купуват повече Биткоини. В действителност, крипто хедж фондове натрупани в Биткойн миналата година, въпреки мечия пазар, с активи под управление нараства три пъти годишно. Ситуацията трябва да се подобри тази година, тъй като проучването на управителя на активи Fidelity разкри, че почти половината от институционалните инвеститори са готови да инвестират в криптовалути.

Всичко това е добре за Биткойн, докато онези, които призовават за смърт на дигиталния актив, сега ще трябва да се върнат обратно в дупките, от които са излезли.

Биткойн минава най-трудната фаза

Тренчев добави по време на интервюто, че 2018 г. беше трудна година за инвеститорите в биткойни. Но масите са се обърнали и най-новото рали е повече от просто мит. Той каза:

Мисля, че е налице перфектно изравняване на няколко благоприятни фактора. Виждаме геополитическия смут, който със сигурност е помогнал на каузата на биткойна. Видяхме мечия пазар от 2018 г. за най-суровите привърженици, които в някакъв момент стават скептични и това обикновено е точката на инфлексия, от която активите започват да се обединяват отново.

Четете още: Крипто анализатор: Ние сме в ранните етапи на бичи пазар за Биткойн, който ще шокира хората

Тренчев вероятно има отношение към новооткрития статус на Биткойн като сигурно убежище, подобно на златото. Изглежда, че инвеститорите се стичат към криптовалутата, за да се спасят от нестабилността на световния пазар, предизвикана от търговските войни на САЩ на множество фронтове, както и от политическо напрежение.

Всички тези катализатори са повишили цената на Биткойн тази година. Но все още има място за растеж, тъй като приемането се подобрява, така че не се изненадвайтеако видите, че биткойнът се покачва с по-висок ръст.

Източник

3 Replies to “Биткойн хейтърите губят почва под краката си

Leave a Reply