Биткойн става шестият най-ценен актив в света с пазарна капитализация от 1 трилион долара

Огромният приток на нови инвестиции направи така, че стойността на Биткойн се покачи над тази на някои от най-големите компании в света, включително най-голямата корпорация в Китай.

Биткойн постигна пореден рекорд и пазарна капитализация от 1 трилион долара, задминавайки Tesla и Tencent, за да стане шестият най-ценен актив в света.

asset dash bitcoin
Топ компании по пазарна капитализация. Източник: AssetDash

При цена от 53 700 долара за първи път Биткойн регистрира пазарна капитализация от 1 трилион долара.

Пазарната стойност на Биткойн се изчислява чрез умножаване на циркулиращото предлагане с пазарната цена на BTC. Пълната пазарна капитализация на BTC при общо предлагане от 21 милиона достига 1,15 трилиона долара.

Биткойн ентусиастите отпразнуваха събитието, като добавиха подобно на циклоп лазерно око към снимките на профила си и добавиха хаштаг #LaserRayUntil100K

Michael Saylor

Техническият директор на Tether Паоло Ардоино, говори с Crypto Briefing по въпроса.

„Биткойнът е изграден върху общности от разработчици, миньори и инвеститори на дребно и макар интересът от страна на институциите да е помогнал да се затвърди ролята му на цифрово злато, бъдещето му зависи от продължаващия успех и подкрепата на обществото.“

Цената на Биткойн в Нигерия е 80 000 долара

Стимулите и данъчния сезон може да повлияят на цената

В САЩ чековете за стимулиране и данъците върху доходите ще се случат заедно през следващия месец. Размерът на облекчението от пакета за стимулиране се очаква да бъде 1400 долара за лица, които печелят под 75 000 долара коригиран брутен годишен доход.

Освен това, при обявяването на данъчните декларации може да стане ясно, че някои лица записват печалби за годината от своите крипто портфейли.

Докато първото събитие се очаква да има положително въздействие върху пазара, крайният срок за данъчния сезон от средата на април може да доведе до краткосрочна корекция на пазара.

Общата пазарна капитализация на крипто пазарите е 1,7 трилиона долара, приближавайки прага от 2 трилиона долара, определен от някои институции.

Източник

Leave a Reply