Биткойн се прицели към 5-месечен връх – ето защо $6,000 е следващата стъпка

Биткойн се прицели към 5-месечен връх – ето защо $6,000 е следващата стъпка

Цената на биткойна най-накрая се покачи над разширения канал за съпротива, за да се установи нов годишен връх над психологически значимия знак от $5,000.

Данните от Coinbase показват, че BTC / USD поскъпна по време на ранната азиатска търговска сесия, увеличавайки се с почти 23% за само два часа до 5 120 долара. Ралито придружаваше значителен обем на търговия, потвърждавайки положителния сценарий за криптовалутата. Той също така навакса известна част от загубите, причинени от прословутата Bitcoin Cash Fork, която предизвика предходната катастрофа през ноември миналата година.

BTC USD, BITCOIN PRICE, BTC PRICE

На техническия фронт, последното рали на криптопаза понижи цената на биткоин с продължителен дълъг мечи ход до нива под $4,414. Освен това той разтърси три силни мечи показателя, както беше дискутирано в предишния ни анализ, които бяха попречили на крипто-валутата да разшири своя импулс от ноември.

Заявете своя риг за криптовалути сега

Към 12:25 UTC цената на биткойната се търгуваше на 4 794 долара, с 6.07% по-ниско от предишния ден. В същото време пазарната капитализация на биткойн се е повишила от 73,85 млрд. долара до 84,21 млрд. долара.

Надбягване за $6,000

Не може да се отрече, че продължаващият скок на криптопаза е твърде внезапен. Но за разлика от altcoins, ценовото рали в биткойн пазара е исторически по-трайно от дневната перспектива. Скокът определено вкара мисълта за цена от $6000 в разговорите.

Нивото подкрепи крипто-валутата при многократни атаки надолу, докато капитулацията през ноември не го счупи. Фактът, че Bitcoin дойде стотици долари по-близо до $ 6,000 би могъл да повлияе на търговците да държат едно око отворено към него.

Това е чист фундаментален разговор. Нека проверим техническите настройки.

BTC USD, BITCOIN PRICE, BTC PRICE

Индексът на относителната сила на Bitcoin (RSI) на седмичния график най-накрая се опитва да се издигне над решаваща граница при 53,85. Исторически, биткойн пазарът остана на възходящ път, когато седмичният RSI беше над 53.85. В началото на 2018 г. ценовото действие доведе до нивото на RSI под тази цифра. С него цената на биткойна също навлезе в един от най-продължителните мечи периоди. За първи път от февруари 2018 г. RSI докосна 53.85.

Малко над RSI може да се забележи и 50-дневния EMA. Синята крива изглежда е единственото значително ниво на съпротива, тъй като цената на биткойните увеличава нейния възходящ тренд. Интересното е, че пробивът над 50-периода EMA също ще изтласка RSI над 53.85 – към област, която не е познавала силна съпротива в последно време. Това е една част от възходящата перспектива, която обяснява как криптовалутата може да възстанови $6,000.

Обратно, цената на биткойна може да се оттегли от 50-дневната EMA и да намери подкрепа за нарастващата линия на тренда в синьо.

Източник

Leave a Reply