Биткойн се изстреля над $ 19 000, очакваме нов ATH

Изглежда, че в момента няма спиране на Биткойн. Няколко дни след като най-голямата криптовалута в света проби дългоочакваното ниво от 18 000 долара, BTC премина още един етап – 19 000 долара. Най-новото развитие на ценовите класации на Биткойн се дължи на скок от 6% за 3 часа при текущата цена на търговия от 19 060 долара.

По време на писане на статията, Биткойн беше много близо до ATH от $ 19,665 – ценово ниво, което последно отбеляза на 16 декември 2017 г. Освен това, според Месари, BTC записва възвръщаемост от YTD от +158,70% към момента.

В общността очакват скоро криптовалутата да направи корекция, а Ян Белина от TokenMetrics каза за AMBCrypto:

„BTC се представя по-добре от очакваното. Въпреки че все още е възходящ в дългосрочен план поради макроикономически фактори и големи корпорации, които влизат в крипто-света, очакваме BTC да се коригира обратно до около 14 хил. долара до първата седмица на декември.

Други, напротив, са оптимисти, че така дълго очаквания бичи пазар най-накрая набира скорост. Въпреки че темпът на скока на BTC през последните няколко седмици изненада, трябва да се отбележи, че през 2017 г. на най-голямата криптовалута в света отне само 10 дни, за да се изкачи от 10 000 до близо 20 000 долара.

Купуването на биткойн е било нерентабилно само за 10 дни от историята му

Гореспоменатият оптимизъм беше подчертан от Том Лий на Fundstrat в скорошно интервю, по време на което той сподели:

„[BTC] Тази година той разбива, просто смазва всички останали хеджове и класове активи тази година [2020].“

Това обаче не е всичко. Лий добави, че очаква гръмка 2021 г. твърдейки, че „най-доброто вероятно тепърва предстои“.

Интересното е, че биткойнът не е единственият криптоактив, който нараства в класациите. Всъщност Етериум, втората по големина криптовалута в света, прескочи границата от 500 долара преди няколко дни със силен подем, подхранван и от новината, че Комисията за ценни книжа и борси на САЩ [SEC] е одобрила Grayscale Ethereum Trust [ ETHE] като първия публично котиран ETH инвестиционен продукт в страната.

Няколко часа преди пробивът на Bitcoin на $19k, ETH също се беше счупил съпротивата на $600.

Източник

Leave a Reply