Биткойн се задържа над $5,300, основните алткоини получават разностранни сигнали

В събота, 20 април – повечето от водещите 20 криптовалути отчитат леки печалби или загуби, ограничени до 2%. Биткойн (BTC) се движи над границата от $5,300.

Market visualization courtesy of Coin360
Визуализация на пазара от Coin360

Биткойн е нараснал с около един процент днес, търгувайки при $ 5342 по време на писането на тази публикация, според CoinMarketCap. Разглеждайки седмичната графика, монетата се е повишила с 5%.

Bitcoin 7-day price chart
7-дневна графика на Биткойн. Източник: CoinMarketCap

Етер (ETH) задържа позицията си като втора криптовалута по пазарна капитализация, която е близо 18.3 млрд. долара. Вторият по големина алткойн, XRP, има пазарна капитализация от 13.8 млрд. долара в момента на публикуването на статията.

Данните на CoinMarketCap показват, че ETH е нараснал с около половин процент през последните 24 часа. Към момента, ETH се търгува при нива около $173. През седмицата монетата също се е повишила с близо 6%.

Ether 7-day price chart
7-дневна графика на Етериум. Източник: CoinMarketCap

XRP отстъпи с около половин процент през последните 24 часа и в момента се търгува на около $0.329. За седмицата монетата се е покачила със скромните 1.2%.

XRP 7-day price chart
7-дневна графика на Рипъл. Източник: CoinMarketCap

Сред 20-те най-важни криптовалути по пазарна капитализация, най-забележимият скок е на Бинанс Койн (BNB), класиран на 7-мо място, което е с близо 3% за деня и над 33% за седмицата.

По време на писането на статията, общата пазарна капитализация на всички криптовалути е 181 милиарда долара, което е с четири процента по-високо от стойността, отчетена преди седмица.

Total market capitalization seven-day chart
Обща пазарна капитализация – седемдневна графика. Източник: CoinMarketCap

Както пише Cointelegraph тази седмица, неотдавнашен доклад на фонда за цифрови активи Adamant Capital твърди, че крипто-мечият пазар се разпада и е в последния си етап.

Наскоро публикувано проучване от Gold IRA Guide попита 1000 американски пенсионери на възраст над 50 години какво мислят за инвестирането в Биткойн. Според резултатите от проучването 56,7% от анкетираните знаят за биткойн, но не са били заинтересовани да инвестират, докато 2,7% твърдят, че вече притежават някакъв биткойн.

Източник

Leave a Reply