Биткойн се доближи до $ 18 500, анализаторът JPMorgan го нарече Алтернатива на златото

Нов ден, нов годишен връх за Биткойн.

Доминиращата криптовалута достигна до цена от 18 483$ на борсата Bitstamp.

В момента той е с 370% по-скъп от достигнатия през март минимум от 3 850$, приближавайки се до най-високата си стойност от 19 664$.

Скокът намаля, като Биткойн поевтиня със 7% само за един час.

Новото злато

Параболичният скок дава на анализаторите доста теми за размисъл. Те не могат да определят точно какво води Биткойн до нов годишен връх почти всеки ден.

Изпълнителният директор на JPMorgan Николаос Панигицоглу каза пред The Guardian, че най-голямата криптовалута вече се нарежда като алтернатива на златото.

Вече виждаме преоценка на неговата стойност като алтернативна валута. Като алтернатива на златото.

Чарлс Хайтър от CryptoCompare вярва, че Биткойн вече е пораснал достатъчно, за да може финансовите институции да го възприемат.

Пропастта между крипто света и традиционните финансови институции се запълни напълно.

В крайна сметка много хора вярват, че приемането на криптовалутите от PayPal е искрата, взривила света.

Силата на Биткойн расте

С пазарна капитализация от 340 млрд. долара, Биткойн надмина един от лидерите във финансовия сектор Mastercard, като се изравни с JPMorgan.

Общата пазарна капитализация на всички криптовалути достигна значимата стойност от 500 млрд. долара за пръв път от 17 декември 2017. Биткойн остава единствената криптовалута, която има по-висока капитализация от togawa.

IOTA, която струваше 13 млрд. долара преди 3 години, се свлече до 731 млн. В същото време Bitcoin Gold направо се срина от 4,4 млрд. долара до 164 млн.

Източник

Leave a Reply