Биткойн разби бариерата на $ 10,000, пазарът на криптовалути експлоадира

Инвеститорите на дребно и новите участници стимулират по-голям интерес към цифровите активи.

Ценате на биткойна (BTC) мина покрай границата от 10 000 долара днес. Това е най-високата цена на криптовалутата за повече от година и значим психологически момент за инвеститорите на дребно като институции, които се готвят да навлязат на пазара.

BTC остана стабилен между $ 9,000 – $ 9,100 в предишната част на седмицата. Цените започнаха да се движат по-бързо в четвъртък сутринта и достигнаха $ 9,600 от вчерашното приключване: тенденцията продължи, макар и с по-бавни темпове, през азиатските и европейските търговски дни. Биткойн надвиши над $ 10,000 на Coinbase Pro (GDAX) около 11:32 ч. UTC.

Четете още: Анализаторът, който предвиди спада и текущата цена на Биткойн, предсказва $16 000 през октомври

Това е най-високата оценка на Биткойн за 2019 г . Неговия апотеоз след бум в началото на април. BTC бе над $ 10 000 в началото на март 2018 г., и въпреки че се очакваше да удари Голямата Десетка след миналогодишното Консенсусно събитие в Ню Йорк, то в крайна сметка не успя.

Днес цената отбелязва значителен обрат от ниската точка на Биткойн в средата на крипто зимата. Той представлява 212% възвръщаемост на инвестициите за купувачите, които влязоха на пазара, когато цифровият актив се търгуваше около нивото от $ 3200 в средата на декември.

Ралито е катализатор за значителен приток на нов капитал. „Ясно е, че по време на 54-седмичния мечи пазар, парите не оставиха актива назад. Той просто седеше встрани, чакаше да се върне ”, казва Джордж Макдонау, главен изпълнителен директор на KR1.

Пол Гордън, директор на Coinscrum, обясни на Crypto Briefing, че скорошното възстановяване повтаря предишните скокове на Биткойн. „Това рали може да отиде нависоко, ако се отразяват подобните движения в миналото“, каза той. „$ 11,800 е еквивалентната цел, която видяхме по време на корекцията от началото на 2013 г. от високата тогава – $ 250, когато цената отскочи до около $ 175 от $ 50 след ниско ниво.“

Въпреки че и други големи монети – особено Етериум (ETH) – също се увеличават, това е ралито, водено от Биткойн. Доминирането на биткоините – дяла на BTC в общата пазарна капитализация – се е увеличил до 57.7%, най-високото си ниво отпреди бума на ICO-тата.

Четете още: Инвеститор: Биткойн може да се възползва от икономическата криза по света

Това не е изненада, смята Мати Грийнспан, старши пазарен анализатор на eToro. За разлика от 2017 г., която до голяма степен бе феномен, основан на алткоините, Биткойн остава фокусната точка за това рали.

Институциите ще имат много по-голям достъп, когато Fidelity и Bakkt отворят вратите си. Дотогава регулираният фючърсен пазар остава едно от малкото места, където професионалните търговци могат да получат експозиция. Откритият интерес към договорите за Биткойн на CME се покачи тази седмица до най-високото ниво от 5311 BTC – около $ 270 млн.

Източник

2 Replies to “Биткойн разби бариерата на $ 10,000, пазарът на криптовалути експлоадира

Leave a Reply