Биткойн прескочи $ 22 000 за нов ATH, спечели над $ 3000 за един ден

Цената на Биткойн едва наскоро проби психологическата бариера от 20 000 долара. В същия ден обаче основната криптовалута продължи да скача, записвайки нов ATH над $ 22K. Удивително е, че цената на Биткойн е била 19 300 долара само преди 24 часа – дневен скок от над 3000 долара.

С оставащи само две седмици преди края на 2020 г., Биткойн изглежда дава на ходлерите награда за останалите ужасни 350 дни, в които светът трябваше да изпита всичко от страхове от нова световна война, масивни пожари в Австралия, глобална пандемия, която доведе до колапси на пазарите и случайната поява на някои странни загадъчни монолити без никаква причина.

CryptoPotato наскоро съобщи, че биткойнът е пробил границата от 20 000 долара, повишавайки новия ATH до над 21 000 долара. „Биткойнът продължава с откриването на цените си и е особено интересно да видим къде ще се насочи напред.“ се казва в статията. Е, изглежда „следващ“ означава „нагоре“ – поне в краткосрочен план.

Експлозията на Биткойн през 2020 г. не е балонът от 2017 г.

След като пробиха $ 21 000, Биткойн биковете не искаха да се осланят на подкрепата и настояваха за нови хоризонти. Само за 5 часа те успяха да се изкачат до 22 000 долара, като доведоха общата пазарна капитализация на най-голямата крипто в света от 360 млрд. долара до около 409 млрд. долара за един ден.

Bitcoin's total marketcap. Image: Coinmarketcap
Снимка: Coinmarketcap

Това е най-голямата пазарна капитализация в историята на Биткойн и отбеляза момента, в който ВСИЧКИ BTC притежатели в света могат да кажат, че са спечелили.

По време на писането на статията цената на BTC регистрира дневен връх, който е най-високият за всички времена, на $ 22 394 (Bitstamp)

Биткойн изглежда добре в класациите, но се препоръчва повишено внимание

От техническа гледна точка биткойнът е на неизследвана територия, но някои показатели изглеждат оптимистични. MACD на 4 и 24-часови свещи показва кръст, който може да покаже промяна към възходяща тенденция през следващите дни.

RSI е висок, затова се препоръчва повишено внимание; все още обаче не е на екстремните нива, показани предишни случаи, така че все още може да даде място за увеличение на цената, преди биковете да искат да си починат.

JPMorgan прогнозира, че институциите могат да вложат $ 600 милиарда в Биткойн

За дългосрочните ходлери първата силна подкрепа в случай на евентуална корекция е близо $ 17950 според корекциите на Фибоначи и $ 19700 според линията за поддръжка на бичи канали, която се зачита от октомври. Същият канал поставя Биткойн между 21 000 и 25 000 $ до края на годината.

Какво стои зад бичия пазар?

Много фактори биха могли да обяснят основите на този бичи пробег, като биткойн халвинга изглежда като един от най-важните за разглеждане.

Освен недостига на монети, причинен от апетита на институциите, собственият алгоритъм на Биткойн намали предлагането с 50% и пазарите може да усетят ефектите. Моделът „Запас към поток“ изглежда доста точен в това отношение, въпреки че прогнозата му за 30 000 долара до края на годината може да е малко оптимистична.

The Stock to Flow Model. Image: Lookintobitcoin
Снимка: Lookintobitcoin

Друго важно нещо, което трябва да забележите, е скорошната вълна от институционални инвестиции и нови продукти, ориентирани към инвестиции в Биткойн.

Square стартира бика, когато обяви инвестиция в Биткойн на стойност 50 милиона долара и PayPal се включи, като обяви подкрепа за покупка и продажба на криптовалути.

Но „крипто богът“ несъмнено е Майкъл Сайлър, главен изпълнителен директор на MicroStrategy, който премина от това, че има още една успешна компания, да стане тема за дискусии в много дебати в крипто-света след огромните му инвестиции в Биткойн. Понастоящем той притежава около половин милиард долара в Биткойн, с намерение да удвои запасите си от BTC.

Източник

Leave a Reply