Биткойн падна до 8000 долара – ето защо

Криптопазарът е в червено. Това идва след няколко отлични седмици, през които Биткойнът се покачи с хиляди долари. Той дори беше близо до $ 10,000. Биткойн падна до 8000 долара през последните два дни. Както винаги в случая с крипто-пазара, инвеститорите бързат да си представят теории защо цената може да е дъмпирала толкова бързо. Един потребител на Reddit, Makoveli, посочи някои интересни трансфера от Койнбейз.

Изглежда, че голяма сума от BTC е преместена в Койнбейз, където е продадена и изкупена по-късно на по-ниска цена.

Източник: CoinMarketCap

1. 25,000 BTC сa прехвърлени в Койнбейз

Около половин час преди пазарът да започне да се плъзга, някой прехвърля над 25 000 Биткоина (приблизително 213 милиона долара) в портфейла си в Койнбейз.

Запознайте се с Койнбейз тук

Четете още: Криптото, а не ФинТех компаниите обновява банковата система

2. Средствата са преместени в два отделни портфейла

След това бяха прехвърлени 14 000 BTC и 11 000 BTC на два отделни портфейла. Двете трансфери бяха разделени от около 40 минути.

3. $ 10 милиона в USDT бяха прехвърлени

Скоро след това някой премести $ 10 милиона Тетера (USDT) в друг портфейл.

Предположението е както следва: някой е прехвърлил Биткойн на стойност 213 милиона долара, купил го е за 200 милиона долара и е прибрал разликата.

Всъщност това не е новина за крипто-пространството. Имаше някои дебати за това колко китове влияят на пазара, но няма начин да се определи количествено ефектът, а самите китове са подложени на риск с действията си. Факт е, че Биткойн падна за часове.

Пазарът без съмнение е предразположен към манипулация – до голяма степен е нерегулиран. В крайна сметка – схватливите инвеститори са измислили начини да извлекат максимума от него.

Източник

Запознайте се с Койнбейз тук

Leave a Reply