Биткойн отвръща на удара: 20% шанс за $ 50K до края на месеца

Възстановяването на Биткойн от най-ниското ниво в понеделник набира скорост. Цената на пазара на опции е двуцифрена с вероятност да достигне цена от над 50 000 долара до края на месеца.

Водещата криптовалута по пазарна капитализация в момента се търгува на ниво от 38 300 долара, което представлява почти 4000 долара или 11% печалба на 24-часова база, според данните на CoinDesk 20.

Скачането на цените изтри значителна част от загубите, наблюдавани по-рано тази седмица. Биткойнът падна от $ 40 000 на $ 30 305 в понеделник при интензивни продажби на спот пазара, най-вече на американската борса Койнбейз.

Въпреки възстановяването, криптовалутата все още е далеч от рекордното ниво от $ 41,962, регистрирано на 8 януари.

Данните от пазара на опции показват, че инвеститорите залагат на продължаване на ралито и определят 20% вероятност криптовалутата да се покачи над 50 000 долара до 29 януари (края на месеца) според данни, предоставени от изследователската компания за крипто деривати Skew.

Как да купя Биткойн?

Вероятностите за опции се изчисляват, като се използва формулата на Блек-Скоулс въз основа на критични показатели като цени на опциите, цена на стачка, цена на базовия актив и „безрисков“ лихвен процент по инвестиции от щатската хазна и времето на падежа.

Опциите са договори за деривати, които дават на купувача правото, но не и задължението, да закупи базовия актив на предварително определена цена на или преди определена дата. Опцията за отговаряне представлява право за покупка, а опцията за поставяне дава право за продажба.

Вероятността от 20% Биткойн (BTC, + 13,43%) да се издигне над $ 50 000 до 29 януари изглежда впечатляващо, като се има предвид, че месечният срок изтича само след две седмици, а криптовалутата в момента е на 31% от $ 50 000. Вероятността Биткойн да се издигне над определено ниво на или преди изтичането е корелирана с оставащото време.

Докато рали от 31% до 50 000 долара за две седмици може да е трудно да се повярва, това далеч не е невъзможно, както отбелязват от Deribit Insights. Криптовалутата е правила по-значителни ходове в близкото минало. Например цените са нараснали с 52% от 19 000 на 29 000 долара само през последните две седмици на декември.

Бичият импулс отново ще набере темп, ако притокът на институции се възобнови, каза в сряда Крис Томас, ръководител на дигитални активи в Swissquote Bank. Биткойн тръстът на Grayscale (GBTC), най-големият публично търгуван тръст за крипто инвестиции, отвори отново във вторник след едномесечно прекъсване. Входящите потоци в Grayscale държат ключа към ралито на цените на Биткойн, според гигантския инвестиционен банк JPMorgan. Grayscale, подобно на CoinDesk, е собственост на Digital Currency Group.

Управляваните активи от Grayscale достигат 25 милиарда долара

Също така, новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън се очаква да обяви стимул от 2 трилиона долара в четвъртък, засилвайки дългосрочния бичи пазар на криптовалутата. Биткойнът се използва за хеджиране срещу парична и фискална недисциплинираност от известни публично регистрирани компании като MicroStrategy.

Едно-, три- и шестмесечните криви, които измерват разходите за продажби спрямо покупки при опциите, остават в отрицателната територия, според данните на Skew. Това е знак за покупки или бичи залози, привличайки по-голямо търсене, отколкото продажби.

Едномесечната крива на продажба-покупка е спаднала до минимума си от -35,9, което показва рекордни бичи настроения. Инвеститорите купуват при нива от $ 52 000, които изтичат на 29 януари.

„През последните 24 часа опцията за кол на стойност 52 000 долара регистрира обем на покупката от 2059 договора. Междувременно при покупките на стойност 36 000 долара обемът на закупуване е 1211 договора“, каза базираната в Швейцария платформа за анализ на данни Laevitas пред CoinDesk.

Остава да разберем дали биткойнът ще стане параболичен преди изтичането на януари. Потокът от монети към борсите се е увеличил след спада в понеделник и може да ограничи покачването нагоре в краткосрочен план.

Източник

Leave a Reply