Биткойн остава над 7 000 долара, алткоините с лека корекция

Неделя, 12 май – повечето от топ 20-те криптовалути отчитат умерени загуби, като цената на Биткойн остава над 7 000 долара.

Биткойн е намалял с около 1,5% за ден, търгувайки се на нива от 7 040 долара в момента на писане на статията, според CoinMarketCap. И все пак, цената на BTC е с 6% по-ниска от най-високата стойност от предния ден, която беше 7 500 долара. Ако погледнем седмичната графика, монетата е нараснала с почти 23%.

Етериум (ETH) задържа позицията си на най-големия алткойн по пазарна капитализация, която в момента е 20 млрд. долара. Вторият по големина преследвач, XRP на Рипъл, има пазарна капитализация от $ 13.4 млрд. по време на писане на статията.

Данните на CoinMarketCap показват, че ETH е намалял с 2.25% през последните 24 часа. Към момента, ETH се търгува за около 189 долара. За седмицата монетата се е повишила с над 16%.

Изпълнителният директор на фирмата за крипто анализи Messari Райън Селкис наскоро прогнозира, че преходът на Етериум версия 2.0 към доказателство за залог (PoS) няма да се осъществи до 2021 година.

XRP намалява само с част от процента през последните 24 часа и в момента се търгува на около $ 0.317. За седмицата монетата е нараснала с 6%.

Сред първите 20 криптовалути, само три монети постигат печалби през деня. Биткойн Кеш (BCH), Бинанс Койн (BNB) и Даш (Dash) са в зелено до 2.5%.

Четете още: Крипто цените се възстановяват след загубата на Бинанс

По време на писането на статията общата пазарна капитализация на всички криптовалути е $ 212 милиарда, което е с над 17% по-високо от стойността, отчетена преди седмица.

Както Cointelegraph съобщи вчера, изпълнителният директор на Galaxy Digital Майкъл Новограц заяви, че Биткойн няма да промени света, тъй като той е само запас от стойност, но децентрализираният уеб 3.0 ще го направи.

Цената на Биткойн остава над 7 000 долара, но докъде ще стигне? Очакваме коментарите Ви в секцията по-долу.

Източник

Leave a Reply