Биткойн на $ 1,000,000 все още е възможно

Бившият хедж фонд мениджър и търсен автор Джеймс Алтухер все още държи предсказанието си, че цената за Биткойн на $ 1,000,000 е възможна. Въпреки това, времево прогнозата му е малко по-различна този път.

Джеймс Алтухер: Биткойн на $ 1,000,000

Популярният автор и бивш мениджър на хедж фондове Джеймс Алтухер излезе през 2017 г., заявявайки, че Биткойн ще достигне 1 милион долара до 2020 година. Според него в онези дни богатите инвеститори трябваше да купуват Биткойн. Той също така подчерта, че Биткойн е предопределен да спечели от гледна точка на цялостното предлагане. Знаем, че ще има само 21 милиона монети от криптовалутата, които ще бъдат в обръщение. Това несъмнено ще повиши търсенето.

Четете още: Щатският долар е загубил 99.99% от стойността си спрямо Биткойн

Сега, след като остават само шест месеца от 2020 г., Алтухер говори отново. Той все още смята, че Биткойн ще достигне 1 милион долара, но сега той също поставя условия.

Бившият мениджър на хедж фондове заяви, че това ще бъде възможно и без значение дали Биткойн ще замени традиционната хартиена валута.

Колко хартиена валута има там… това са около 200 стотици трилиона долара в света. Все още има само около 200 милиарда долара криптовалута, така че това са 100 000 процента разлика. Така че биткоинът би могъл да достигне цена от $ 8 милиона долара, така че Биткойн на $ 1,000,000 е дори слаба прогноза, която биткойн може да постигне. Кога ще стигне там, кой знае. – Каза Алтухер.

И макар със сигурност да е вероятно стойността на Биткойн да експлодира, тя да се превърне в заместител на хартиената валута, със сигурност е едно много голямо „ако“. И ако едно нещо е сигурно, то е, че ние имаме дълъг път да изминем, за да се случи това.

Други прогнози за цената на Биткойн

Както всички видяхме, май се оказа страхотен месец за Биткойн, тъй като стойността му рязко скочи. Този импулс накара доста хора да излязат и да поставят прогнози за цената му.

По-рано този месец дългосрочният защитник на Биткойн Макс Кейзер, собственик на Keizer Report заяви, че основите, както и монетарните политики за момента, са допринесли за възходящата среда за Биткойн. Той стои силно зад предсказанието си, че криптовалутата е на път към $ 100,000.

Четете още: Експерт: Биткойн е алтернатива, американския долар е балон

С наближаването на едно от най-големите събития, свързани с Биткойн, а именно – разполовяването, хората също започнаха да базират своите прогнози и на това. Анализаторът на пазара на биткоини PlanB наскоро сподели интересна диаграма, която поставя цената на Биткойн в диапазона от $ 55,000 някъде през 2020 г. или през 2021 година.

Във всеки случай си струва да се отбележи, че тези прогнози, излизащи с огромни цифри, често не се случват. Поради това е много важно стратегиите ви за търговия да се основават на солидни основи и информирани решения, а не да зависят от различни прогнози, тъй като те изобилстват във всички форуми и форми.

Източник

Leave a Reply