Биткойн на Уолстрийт: S&P Dow Jones пуска крипто индекси през 2021 година

В поредния голям ход на традиционните финансови пазари за включване на крипто, 550 монети ще се появят в новите индекси от следващата година.

S&P Dow Jones Indices – съвместно предприятие между S&P Global, CME Group и News Corp – ще дебютира с криптовалутни индекси през 2021 г., потвърди той.

В прессъобщение в четвъртък S&P DJI описва Биткойн (BTC) и алткоините като „възникващ клас активи“.

Биткойн и алткойни удариха финансите на Уолстрийт

Фирмата ще си партнира с Lukka, американски доставчик на блокчейн данни, за да стартира индексите, които ще покрият отчетените 550 криптовалути.

„Тъй като дигиталните активи като криптовалутите се превръщат в бързо развиващ се клас активи, моментът е подходящ за независими, надеждни и лесни за употреба нововъведения“, заявява в прессъобщението Питър Рофман, глобален ръководител на иновациите и стратегията в S&P DJI.

„Ние сме развълнувани да работим с Lukka, който беше на челните позиции на услугите за данни за цифрови активи, за да насърчим повече прозрачност в този зараждащ се сектор.“

Този ход бележи поредния ангажимент от Уолстрийт да приеме Биткойн и други цифрови валути, подчертавайки интереса от институционалната сфера.

„Нашето сътрудничество със S&P DJI е още един крайъгълен камък, който преодолява пропастта между екосистемата на крипто активите и традиционните финансови услуги“, добави Робърт Матераци, изпълнителен директор на Lukka

„В една бързо узряваща индустрия е от първостепенно значение да се надграждат институционални стандарти, когато се работи с високо уважавани марки, като S&P DJI. Lukka е развълнуван да помогне за стимулиране на непрекъснати иновации в сътрудничество със S&P DJI. „

Източник

Leave a Reply