Биткойн може да стигне 333 000 долара през 2021 г., ако повтори бичия пазар от 2017 г.

Биткойн може скоро да направи нов параболичен скок

В четвъртък Биткойн отново надхвърли бариерата от 5 500 долара, въпреки ситуацията с Тетер. Анализатор, самопровъзгласил се за „машина за натрупване на криптовалута“ Galaxy, твърди, че текущата месечна графика на Биткойн изглежда зловещо подобна на тази, наблюдавана в края на 2015 г., когато BTC отново започна да се покачва стабилно.

Това е забележително, тъй като структурата на графиката на BTC за последен път изглеждаше така, както сега (масивна зелена свещ след приблизително една година на натиск върху продажбите), когато последва повишаване на цената от 6 500% за период от две години. По този начин, Galaxy отбелязва, че ако историческият прецедент бъде повторен, бичият скок ще постави Биткойна на цена от 333 000 долара за единица до края на 2021 година.

Интересното е, че той не е първият, който прави прогноза за такова ценово равнище. Както съобщиха от Ethereum World News в началото на март, крипто-личността $carface отбелязва, че ако BTC продължи да следва многогодишните си тенденции на бум и срив, активът може да се повиши до $ 102,000 и до $ 336,000, ако се следват историческите тенденции да достига между 5.1 и 16.89 пъти по-висока стойност от предишния си връх.

Naeem Aslam, анализатор в Think Markets и приятел на криптото, повтори този анализ, като обясни, че според неговото „просто математическо изчисление“ водещата дигитална валута при цена от $400,000 не е „илюзорно щастие“.

Докато достигането на $ 400,000 вероятно е трудно да се представи за повечето търговци, много анализатори очакват пазарът на криптовалута да се впусне в друга параболична надпревара. В коментар, направен през юли миналата година, The Crypto Dog, “STEM отпадналия доктор”, преминал към криптотърговията обясни, че Биткойн все още държи „същите икономически свойства“, които му позволяват да скочи до Луната поне четири пъти. Сега, казва той, кой може да каже, че ралито до „астрономическите нива“ няма да се повтори отново? В по-късен туит, той отбеляза, че алчността е „огромен потенциален фактор“, който може да стои зад бъдещите пазари на биковете, добавяйки, че има „повече от един път към хипербиткоинизацията“ – термин, използван от кръстоносците на Биткойн, за да го опишат.

И както Филб Филб, популярен търговец и изследовател, обясни в обширен Туит, публикуван около най-големия спад през декември, ако Биткойн върви по график, ако приемането на криптовалутите следва това на интернет, и ако цената продължава да се увеличава, биткоинът може лесно да достигне шестцифрена сума още през 2021 г., а не след десетилетия.

Докато мнозина мислят, че всичко това е необосновано предположение, особено като се има предвид, че много от тях са с впечатлението, че миналото не е показателно за бъдещи действия, $carface използва следния цитат от сър Джон Темпълтън, за да опровергае това твърдение:

„Четирите най-опасни думи в инвестирането са: „този път е различно“. Следвайте пазарните тенденции и историята. Не мислете, че точно този път ще бъде различно.“

Източник

2 Replies to “Биткойн може да стигне 333 000 долара през 2021 г., ако повтори бичия пазар от 2017 г.

Leave a Reply