Биткойн може да се справи „наистина, наистина добре“ при финансова криза

Цифровата валутна група (DCG) е инвестирала в 145 компании за Блокчейн и криптовалута до момента. Това насочи вниманието на индустрията към главния изпълнителен директор Бари Силбърт. Той е оптимист по отношение на пространството и продължава да прокарва границите, за да помогне за повишаване на осведомеността, въпреки продължаващите колебания в цените на Биткойна.

За да изгради своя конгломерат, Силбърт се фокусира върху три основни области: инвестиране в крипто и блокови вериги на ранен етап, извършване на големи концентрирани, дългосрочни инвестиции в цифрови активи и оперира с три компании – Grayscale Investments, най-големият дигитален мениджър на активи в крипто с приблизително 2 млрд. долара в управлявани активи; Genesis, която има търговска и кредитна дейност; и Coindesk, крипто-медийна и събитийна компания.

Четете още: Биткойн спечели търговската война между САЩ и Китай

В ново интервю с Джен Уичнер и Робърт Хакет от Fortune, той говори за траекторията на Биткойн, смелата и поляризираща кампания #DropGold на Grayscale и как крипто пространството може да убие недоброжелателите си, след като Биткойн достигна през втората половина на 2019 г. $ 8,000 – повече от два пъти цената си от началото на годината.

Силбърт каза:

„Разликата между това къде сме днес спрямо предишния балон през 2017 г., наистина е от земята до небето от гледна точка на инфраструктурата. Когато се замислите за доставчиците на родителски грижи, за търговската инфраструктура, за предложението за съответствие и информираността и помислете глобално. И така, ако всъщност навлизаме в крипто-пролетта, което изглежда се случва, добавете „Fidelities“ и „Robinhoods“, „Squares“ и „Bakkt“. Въпросът е само колко бързо ще влязат в криптопространството парите на дребно и институциите.“

„Видяхме едно наистина голямо събиране на парите на хедж фондовете. Интересното беше, че по-голямата част от него беше в Биткойн. Над 90% от парите, събрани от Grayscale през първото тримесечие, отидоха в Биткойн. Няма голям интерес алткоините, поне от институциите. Много интерес към Биткойн. „

Силбърт казва, че е израснал, като е чувал за златото от рекламите и как то ще се представя добре, дори и в трудни времена.

Четете още: Нацията на Биткойна: 22 милиона американски криптотърговци

„Тъй като Биткойн е узрял, тъй като става по-устойчив, тъй като рампите са построени, аз наистина исках да започна разговор около възможността, че може би за нашето поколение, за по-младо поколение инвеститори, златото няма да играе ролята, която тя направи за нашите родители или баби и дядовци, а може би и за дигитална валута, и по-специално за биткоина, която ще играе тази роля.

 
Биткойн със сигурност е много по-достъпен. Така че всеки, който има телефон в света, може да има достъп до Биткойн. Но наистина, по-важното е, че Биткойн има реална стойност. Докато златото – то се използва в бижута, което е добре. Използва се в много, много малка част от електрониката и този брой пада много, много бързо.

Запознайте се с Койнбейз тук

И така, най-големите купувачи на злато наскоро бяха централните банки. Докато с Биткойн, Биткойн създава нова финансова система. Той премахва посредниците и търканията, и разходите. Това премахва бариерите. И ако мислите за стойността, която може да донесе от гледна точка на паричните преводи, банкиране за хората без достъп до банките, това е наистина полезно. Все едно да кажете: „Каква е стойността на интернет? Каква е стойността на имейла?

Биткоин има потенциала не само да спести на обществото стотици милиарди долари, но и да създаде реални икономически възможности в целия свят. „

„Златото – колкото по-скъпо става, толкова по-малко е полезно.“

Четете още: Битката на Биткойн срещу златото започна!

  „Биткойн, мисля, че може да се справи наистина, наистина добре в ситуацията на финансова апокалипсис. Но наистина, по-важното е, че не искам да залагам срещу САЩ. Не искам да залагам срещу щатския долар. Искам да залагам на иновации и растеж, а инвестициите в Биткойн ви дават възможност да инвестирате в тази нова финансова система. Така че вие ​​получавате ползите, но също така получавате и негативите. „

„Цифрово използване на златото – аз не виждам, Биткойн да има голяма конкуренция тук. И отново, ако това иска Биткойн, ако всичко, което прави, е да измести пазара на златото, тези $ 8 трилиона, мисля, че това ще е много добър успех от гледна точка на инвеститорите. Но също така мисля, че това е много добро за обществото, имайки цифров запас от ценности, който всеки може да получи с мобилния си телефон. Мисля, че това е невероятно благоприятно за хората по целия свят.

Мисля, че Биткойн ще бъде повече. Мисля, че това ще бъде финансова железница. Мисля, че това ще бъде инструмент за преводи. Мисля, че ще осигури инфраструктура за нова финансова система. Но ако всичко, което някога е, е заместител на златото, това също е добро. „

Можете да видите пълното интервю тук.

Източник

Запознайте се с Койнбейз тук

Leave a Reply