Биткойн може да продължи да расте, след като Тесла повлече крак за инвеститорите

„Пазарът сега очаква с голяма вероятност много други корпорации да копират Тесла“, е мнението на търговците.

Цените на биткойните през последните 7 дни. (CoinDesk)

Бичият пазар за Биткойн е на път да се разшири, тъй като пазарът очаква нарастване на корпоративното търсене, предизвикано от огромната инвестиция на Тесла в криптовалутата.

„Цените могат да летят много високо, очаквам и други големи играчи да последват Тесла“, коментира търговецът и анализатор Алекс Крюгер пред CoinDesk през WhatsApp, позовавайки се на направените от Тесла покупки на Бидкойн по-рано тази година.

В понеделник производителят на електрически автомобили разкри своята инвестиция от 1,5 милиарда долара в Биткойн и сигнализира открито желанието си за придобиване на повече цифрови активи. Биткойн отбеляза рекорден еднодневен ход в доларово изражение в понеделник, като се повиши с над 8 000 долара до нива над 46 000 долара и избухна до нови максимуми в историята с цена от над 48 000 долара рано днес, показват данните на CoinDesk 20.

Големите борси изнемогват след скока на Биткойн и инвестицията от 1,5 млрд. долара от Тесла

Докато няколко публично регистрирани компании като MicroStrategy (MSTR) приеха Биткойн като държавен актив през последните месеци, ходът на Тесла е забележителен, като се има предвид, че това е първата компания от Fortune 500, която диверсифицира паричните си наличности в криптовалутата.

„Въпреки че действителният размер не е сравнително голям, сигнализиращият ефект и пазарната рефлексивност при проектирането на други водещи световни компании да направят същото ще имат положителен спирален ефект върху цените“, каза базираната в Сингапур QCP Capital по своя канал в Telegram.

„Рефлексивността“ е теория, според която положителната обратна връзка между очакванията и икономическите основи може да доведе до значително нарастване на цените. Купуването на биткойни от Тесла може да потвърди твърдението, че криптовалутата действа като резервен актив. Следователно повече купувачи биха могли да се присъединят към пазара, оказвайки възходящ натиск върху цените.

Понастоящем пазарът оценява вероятността други корпорации да копират стратегията за управление на нео-хазната на Tesla и Microstrategy, според Джон Крамер, търговец в GSR. „Тенденциите непрекъснато се променят в криптогалактиката и това, което може да се крие зад ъгъла е, че държавните фондове се превръщат в следващата вълна от институции, които приемат тази корпоративна игра“, каза Крамер в чат в Telegram.

Инвеститорският интерес към кол опциите (бичи залози) сега се е увеличил и това е знак, че инвеститорите се позиционират за продължаване на ценовото рали.

„Наблюдаваме голям обем на кол опциите, вариращи от 56 000 до 72 000 долара“, каза Матю Диб, съосновател и главен оперативен директор на Stack Funds, пред CoinDesk. „Ако пазарът на опции е индикатор за ентусиазма на инвеститорите, ние ще отидем много по-високо“, добави Диб.

Освен това са закупени множество договори за опции от 100 плюс при нива от 44 000, 48 000 и 52 000 долара, според базираната в Швейцария платформа за анализ на данни Laevitas.

Източник: Laevitas

Повишената активност в опциите за отговор, варираща от 52 000 до 72 000 долара, не означава непременно, че търговците очакват пик на бичия пазар около тези нива. Освен това, опитите да се предскаже точна цел на върха са безсмислени, като се има предвид, че криптовалутата се намира на многогодишен бичи пазар, според Крюгер.

RBC Capital Markets: Епъл трябва да последва примера на Тесла с купените биткойни в размер на 1,5 млрд. долара

По време на писане на статията биткойните се търгуват предимно непроменени през деня близо до 46 500 долара. Лекият спад от върховете изглежда е типичен, често наблюдаван след силно рали.

По-широкото възприемане ще остане възходящо, докато линията на тенденцията, нарастваща от 10 000 долара, се запази непокътната.

Source: TradingView

„Ралито на Елон Мъск“ установи $ 42 500 като нова поддръжка, а цените могат да се повишат до $ 50 000 през следващите седмици, според Dibb, позовавайки се на основателя на Tesla.

Криптовалутата може да се сблъска с известен натиск при продажбите, ако регулаторите изразят загриженост относно плановете на Tesla да приеме Биткойн като средство за плащане за своите превозни средства.

Крюгер обаче не се притеснява от потенциална регулаторна пречка. „Истинското притеснение трябва да бъде„ имам ли достатъчно криптова експозиция “, а не„ дали регулаторите ще сринат пазара. “В момента изобщо не съм загрижен“, каза Крюгер пред CoinDesk.

Източник

Leave a Reply